Košarka

Direktno.rs

17. 02. 2020. 06:41 0

Najbolji ol-star meč u 21. veku, pobeda Jokića i Lebrona

"Sve zvezde" NBA lige, odnosno najbolji košarkaši koje trenutno svet ima, odigrali su u Čikagu spektakularan meč. Tim Lebron, za koji je igrao naš Nikola Jokić, savladao je Tim Janis sa 157:155, a duel je obeležila drama i čvrsta igra u odbrani u poslednjoj četvrtini, što je bilo nezamislivo prethodnih godina. Jokić je dobio šansu da 12 minuta igra na ol-staru i meč je okončao sa pet poena.

Ol-star NBA lige je prethodnih godina bio revija zakucavanja, alej-apova, kontri, protivnici su se praktično sklanjali sa terena kako bi navijači mogli da vide što više atraktivnih zakucavanja... Međutim, takva igra je sve manje bila zanimljiva navijačima, koji su želeli pravu borbu i dobili su je ove godine.

Promena formata ol-star meča, u kome igrači sa najviše glasova biraju saigrače, doneo je dosta dobrih stvari, pa smo ove godine gledali pravu takmičarsku utakmicu, posebno u poslednjoj četvrtini, koja je sadržala sve ono što ima jedan plej-of meč - nervozu, penal završnicu, čelendže, da bi se na kraju radovao Lebronov tim, čiji je deo bio i Jokić.

Kada je reč o samom meču, u prvoj četvrtini se igrala najmanje obavezna košarka, u kojoj je Lebronov tim vodio sa 53:41. U tom periodu odličan je bio Kavaj Lenard, dok su Luka Dončić i Nikola Jokić imali tek simboličnu ulogu u timu Lebrona Džejmsa.

U drugoj četvrtini se krenulo od nule, što je novi princip ol-stara, a sve kako bi se došlo do podizanja takmičarskog naboja, ali i činjenice da je ekipa koja bi dobila četvrtinu imala 100 hiljada dolara koje ni prosledila u humanitarne svrhe.

Nakon resetovanja rezultata u drugoj četvrtini su prilično raspoloženi bili Janis Adetokumbo i saigrači, pa su ubedljivo rešili ovaj kvartal u svoju korist - 51:30. Briljantni su u ovom delu bili Tre Jang, Kris Midlton i Kajl Lauri, pa su u ukupnom skoru doneli preokret.

Treća četvrtina je završena rezultatom 41:41. U tom periodu su viđeni neki atraktivni potezi Lebrona Džejmsa, dok je Nikola Jokić pogodio ključnu trojku na isteku četvrtine i tako je doneo egal u ovom trećem periodu.

Kako je na isteku treće četvrtine bilo 133:124 za Adetokunbovu ekipu, dodato je 24 poena na skor tog tima i igralo se dok neka ekipa ne dođe do 157 poena. Tada se situacija zaoštrila i konačno je viđena nešto ozbiljnija odbrana na Ol-star meču. Lebronovi saigrači su zaoštrili odbranu, pa je to učinio i Janis Adetokumbo sa nekoliko blokada. Viđeno je i postavljanje za faul u napadu, nije bilo više otvorenih šuteva, sve više se pravilo faulova i zaista je utakmica delovala veoma takmičarska. Igrači su često pravili faulove, ljutili se i zaista su prešli u ozbiljan režim te se osetilo kao da se radi o plej-of utakmici.

Koliko je utakmica postala ozbiljna pokazuje podatak da je u prve tri četvrtine bilo 49 zakucavanja, a u poslednjoj samo tri.

Došlo se do rezultata 146:146 posle trojke Džejmsa Hardena, pa je tada bilo obema ekipama potrebno 11 poena za pobedu. Meč je i dalje bio u egalu pa su timovi stigli do 152:152. Posebno je bio borben tada Kris Pol, a zbog jedne situacije se čak gledao i usporeni snimak jer su igrači Lebronovog tima uložili čelendž.

Pre toga su se igrači te ekipe žustro raspravljali sa sudijom rizikujući čak tehničku. Tada je Lebronova ekipa nekako nalazila poene, dok se Janisov tim nije snalazio u napadu. Na 156:153 za Džejmsov tim Kris Pol je propustio priliku da donese pobedu, da bi zatim Džoel Embid dobio slobodna bacanja. Smanjio je centar Siksersa na 156:155, pa je to značilo da je ekipama bio potreban jedan koš za pobedu. Njega je postigao momak iz Čikaga Entoni Dejvis i Lebronov tim je slavio.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Kavaj Lenard sa 30 poena, koji je dobio MVP priznanje "Kobi Brajant", a Lebron Džejms i Kris Pol su imali po 23. Luka Dončić je meč završio sa osam poena i četiri asistencije za 18 minuta na parketu, dok je Nikola Jokić imao pet poena za 12 minuta. Janis Adetokunbo je u svom timu bio najbolji sa 25 poena, a Kemba Voker je imao 23.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati