Košarka

Milan Zarić

06. 12. 2019. 21:26 0

Prštalo na sve strane: Žoc i Fener slavili posle drame

Košarkaši Fenerbahčea su došli do petog trijumfa u Evroligi, i to nakon što su posle velike borbe i produžetka savladali Albu sa 107:102 u 12. kolu elitnog takmičenja.

Duel u Istanbulu je obeležila prilično izjednačena borba, u kojoj se pobednik nije nazirao sve do samog kraja. Mnogo su bolje u duel ušli izabranici Željka Obradovića, koji su bili razigrani u prvih 10 minuta, tokom kojih gosti bukvalno nisu ni postojali. Za čas je turski gigant stekao dvocifrenu prednost, na prvi obavezni odmor je otišao sa plus 14, kada se mnogima učinilo da je pitanje pobednika rešeno.

Međutim, kakav su samo odgovor imali igrači nemačkog tima. Ekspresno su se vratili, u jednom trenutku su čak i preokrenuli, međutim na poluvreme su, ipak, otišli sa zaostatkom, doduše minimalnim koji je garantovao dramu u nastavku.

I to nije bilo sve od gostiju, jer su sredinom treće četvrtine otišli na plus osam, no ni to nije bila garancija sigurne pobede. Jer, izabranici Željka Obradovića su umeli da se vrate, vratili su prednost u poslednjoj deonici, te su imali čistu situaciju da dođu do pobede, ali...

Vodili su sa tri poena prednosti u poslednjih 20-ak sekundi (86:83), kada su već navijači počeli da se raduju, međutim loše zagrađivanje skoka posle promašenih bacanja ih je koštalo, pa su se Nemci izborili za produžetak, te su tako produžili dramu.

To je prilično iznerviralo Obradovića, koji nije skrivao nezadovoljstvo pojedinim odlukama svojih izabranika, ali na kraju je imao razloga za zadovoljstvo, budući da su domaći bili dobri u prelomnim momentima, te us tako došli do teško izvojevane pobede, pete u Evroligi.

Do nje su Fenerbahče vodili Kostas Slukas sa 23, Nando de Kolo sa 18 i Melih Mahmutoglu sa 17 poena. Vladimir Štimac je meč okončao sa tri koša, dok se Nikola Kalinić nije upisao u strelce.

Na drugoj strani su se istakli Rokas Gidraitis sa 19 i Luk Sikma sa 18 poena.

EVROLIGA, 12. KOLO

ČETVRTAK

CSKA - Žalgiris 85:82 posle produžetka

Makabi - Bajern 77:55

Armani - Zvezda 67:77

Real Madrid - Valensija 111:99

PETAK

Zenit - Asvel 75:70

Himki - Barselona 94:102

Fenerbahče - Alba 107:102 posle produžetka

Panatinaikos - Olimpijakos 99:93 posle produžetka

Baskonija - Efes 77:102

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati