Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

16. 10. 2024. 19:10 0

"Crni dani za Englesku": Na Ostvrvu ne žele Tuhela!

Novinare engleskih tabloida teško je pogodila vest da će Nemac Tomas Tuhel biti selektor fudbalske reprezentacije te zemlje.

Neko bi pomislio da je antagonizam posledica nestručnosti naslednika Gareta Sautgejta, ali nije to problem… Samo čitanjem naslova stiče se utisak da je prvi i osnovi problem to što je Tuhel… Nemac.

A, to ima svoje ime i zove se ksenofobija. Fobija od nepoznatog, drugačijeg i stranog.

Recimo, Daily Mail ocenjuje da je engleskom fudbalu narušen imidž i identitet postavljanjem jednog Nemca za selektora, iako je taj isti Nemac poveo klub iz centra Londona do titule prvaka Evrope pre samo tri godine.

Naslov je "Crni dan za Englesku". Na neki čudan način… i jeste.

Zanimljivo, identitet „Gordog albiona“ nije bio narušen kada su za selektore postavljani Šveđanin Sven-Goran Erikson ili Italijan Fabio Kapelo.

Međutim, kada je na red došao Tuhel, iz podruma je na svetlo dana pobegla decenijska, ako ne i vekovna netrpeljivost Engleza prema svemu nemačkom.

The Sun se na naslovnici pohvalio pošalicom od dva dinara koja kaže da je Tomas Tuhel odličan u… kožnim pantalonicama, rugajući se tradicionalnoj bavarskoj nošnji u kojoj su se, pored Tuhela, pojavljivali i neki drugi bivši treneri Bajerna u oktobarskim danima… Recimo, miljenik ostrvskih medija Pep Gvardiola.

Možda bi ovaj otpor radi otpora i mogao da bude opravdan da je Engleska i kolevka vrhunskih fudbalskih trenera, a ne samo fudbalske igre. Poslednji Englez koji je osvojio titulu u fudbalskom prvenstvu Engleske ima 80 godina i pune dve decenije ne trenira nikoga, od kada je napustio Šangaj Šenhuu.

Reč je o velikom Hauardu Vilkinsonu koji je doneo titulu Lidsu u sezoni 1991/92, dakle pre 32 godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Pazi, bandera!

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati