Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

22. 09. 2024. 10:24 6

Direktor Zvezde: Burno smo reagovali, UEFA stala na našu stranu

Marko Petrović, operativni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda, otkrio je pozadinu odluke da se zabrani dolazak navijača tog kluba na mečeve Lige šampiona u Milanu.

‍Zvezda u Milanu treba da odigra dva meča - protiv Intera (1. oktobra) i Milana (11. decembra), ali neće moći da računa na podršku sa tribina.

Prema Petrovićevom mišljenju, takva odluka je naprosto bila samo lakša za domaćina.

- Rekao bih da je italijanska policija išla linijom manjeg otpora. Zbog procene bezbednosnih rizika zabranjena je i kupovina karata i dolazak navijača. Apelujemo na naše navijače da ne kreću put Milana - rekao je Petrović gostujući u "Jutru" na TV Prva.

Objasnio je na koga se zabrana sve odnosi.

- Odnosi se na srpske državljane i državljane drugih zemalja srpskog porekla. Biće im zabranjena kupovina karata, a biće kontrolisan ulazak na stadion. Znamo da si naši ljudi snalažljivi, ukoliko bi došli do karte na drugi način, njima bi bio zabranjen ulazak na sam stadion. Italijanska policija će kontrolisati i sistem kupovine karata i ulaska na stadion. Svaki navijač će morati da pokaže identifikacioni dokument - dodao je Petrović.

Još jednom je pozvao navijače da ne pokušavaju da uđu na stadion.

- Mi apelujemo na naše navijače da ne kreću. Znamo da je određeni broj njih kupio avionske karte i rezervisao hotele. Naša je procena da će oni biti restriktivniji za ulazak u zemlju, što je očekivano. Ne žele uopšte da dođu do toga da se Srbi okupe u gradu tog dana. Apelujemo da se ne kreće na put i kupi kartu. Neće uspeti da uđu na stadion, italijanska policija je rigorozna - nastavio je Petrović.

Ističe i da ovo nije prvi put da je italijanska policija odlučila da donese sličnu odluku.

- Navijačima Fejenorda je zabranjeno dvaput, navijačima Ajntrahta... Očigledno je da u tim slučajevima idu linijom manjeg otpora. Bilo je u više navrata u fudbalu, slična odluka prošlog decembra za košarkašku utakmicu između Olimpije Milana i Zvezde. Imali smo sastanak prošlog utorka gde su bili predstavnici naše i italijanske policije, oba kluba i UEFA. Mi smo burno reagovali sa strane kluba, ne volimo činjenicu da će Zvezda biti bez podrške "delija". Bilo bi ih 4.000, pun gostujući sektor. UEFA je stala na našu stranu, žele da dođu gostujući način. Međutim, pravila su takva da preovlađuje stav lokalne policije. Ni UEFA nije mogla ništa da uradi. Nama preostaje mogućnost žalbe, ali ona ne proizvodi nikakvu promenu odluke. Ona je konačna. Zvezda će biti bez podrške svojih navijača na obe utakmice u Milanu - zaključio je Petrović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Laka zarada, bez ulaganja

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati