Fudbal

[ Izvor: Telegraf.rs ]

27. 07. 2024. 10:51 3

U redove Partizana stiže Grimaldo

Perspektivni krilni napadač Sporting Kristala - Žoao Grimaldo (21) biće osmo pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku, saznaje Telegraf. Reprezentativac Perua sttiže u Humsku kako bi pojačao konkurenciju i podigao kvalitet u ofanzivnom delu tima, a crno-beli će za njega isplatiti preko 1.000.000 evra obeštećenja.

Pozicija krilnog napadača je označena kao prioritet još početkom juna meseca, kada je trener Aleksandar Stanojević, pored odbrambenih, tražio osveženja i u napadačkom delu tima.

Većina poslovanja u prelaznom roku je odrađena na vreme, posebno u defanzivnom delu tima, ali se, sve do mečeva na turniru u Rusiji i prvog kvalifikacionog za Ligu šampiona protiv Dinama iz Kijeva, verovalo da napadački potencijal postoji i da taj deo može i kasnije da se sprovodi u delo.

Demanti je bio surov, Dinamo je nadigrao Partizan i ogolio sve slabosti, koje su stručni štab i čelnike i naveli da se vrate prvobitnom planu. Razmatranu smo mnoga rešenja, kao i uvek, neka su bila prava, ali nedostupna, neka, pak, nisu ispunjavala kriterijume, a onda se na "radaru" pojavio Žoao Grimaldo i Partizan se naprosto "zalepio" za njega, spreman da ide do kraja kako bi ga angažovao.

Nije bilo jednostavno, što zbog cene, jer se radi o fudbaleru koji mlad, a već dokazan u svojoj zemlji, bio je omladinski, mladi i trenutno je A reprezentativac Perua, samim tim nije jeftin. Uz to, uvek je komplikovano pregovarati sa igračima i klubovima iz Južne Amerike zbog vremenske razlike, zahteva vreme i strpljenje, ali je Grimaldo jednostavno bio izbor svih u Partizanu.

Nekoliko dana je trajala prepiska i sa fudbalerovim klubom Sporting Kristalom, sa kojim napadač ima važeću ugovor do 31. decembra 2025. godine. ali i samim Grimaldom, koji bi mogao da bude ozbiljan, isplativi projekat Partizana.

Radi se o momku koji ima samo 21 godinu, ponikao je u ekipi Ester Grande Bentin i već u mlađim kategorijama prešao u redove Sporting Kristala iz Lime, u kome je takođe prošao deo fudbalskoj školovanja, ali i postao profesonalac.2021. godine.

U prvih šest meseci sezone 2021/22 odigrao je 25 mečeva, uz šest golova i četiri asistencije, ali je već u prošloj sezoni postao nezamenljiv u prvom timu Sporting Kristala (43 meča, osam golova, šest asistzencija), a u istom stilu je nastavio i u tekućem takmičenju (18 mečeva, tri gola i četiri asistencije od početka sezone). Sa Sporting Kristalom je osvojio jednu titulu prvaka države i jedan nacionalni Kup.

Grimaldo je profil igrača koji bi verovatno dobro došao većini klubova. Izuzetno je brz, agresivan, prodoran, moćan u igri jedan na jedan, uz temperament koji krasi igrače sa tog podneblja.

Može da pokriva i levu i desnu stranu na krilnim pozicijama, čak i da odgovori kao ofanzivni vezni, odnosno drugi napadač.

U svakom slučaju, Partizan bi trebalo da dobije igrača koji će na terenu doneti razliku u kvalitetu, a u budućnosti i dobru zaradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati