Fudbal

Milan Zarić

25. 07. 2024. 21:55 0

ISTORIJA Radnički pobedom debitovao u Evropi!

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog odlično su započeli premijerni nastup u Evropi, budući da su u prvom kolu drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija u Leskovcu savladali Mornar sa 1:0. Revanš je u utorak u Baru, a ako "crveni đavoli" odbrane prednost, najverovatnije će u narednoj rundi bna megdan mađarskom Pakšu, koji je kod kuće lako savladao AEK iz Larnake sa 3:0.

Izabranici Feđe Dudića su, svesni važnosti ovog meča, motivisano ušli u duel sa Baranima, bili su mnogo bolji rival i pravo je čudo što pobeda srpskog predstavnika na ovom meču nije bila ubedljivija.

Posle uvodnih 10 minuta, tokom kojih se na "Dubočici" ništa nije dešavalo, Radnički je preuzeo inicijativu. Krenuli su domaći da stvaraju šanse, pa je golman Mornara bio na mukama.

Najviše su pretili Aleksić i Dadić, no Popović je nekim čudom uspeo da ostane nesavladan, pa je Mornar sa 0:0 otišao na poluvreme. Jednostavno, Kragujevčani su bili bolji rival u prvih 45 minuta, imali su čak 10 udaraca na gol rivala (naspram četiri Barana), uz četiri udarca u okvir gola, pa su se svi u Leskovcu pitali kako se rezultat nije promenio.

Nastavili su fudbaleri Radničkog sa napadima i u drugom poluvremenu, u kom su učinili da Mornar bude još bezopasniji, pa se samo postavljalo pitanje kada će ta terenska inicijativa biti krunisana.

I desilo se to u 71. minutu. Uputio je centaršut sa desne strane Bevis, "poleteo" je mladi Aleksić kao svojevremeno Robin van Persi i uspeo je da matira Popovića za, ispostavilo se kasnije, konačnih 1:0.

Napravljen je tako korak ka plasmanu u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, pa je sada pred izabranicima Feđe Dudića još da potvrde prolazak dalje. Napomenimo još jednom, revanš je u Crnoj Gori u petak, a ukoliko Kragujevčani budu uspešniji, igraće u trećem kolu protiv pobednika dvomeča Pakš (Mađarska) - AEK Larnaka (Kipar). Bliži trećoj rundi su Mađari, koji su u prvom meču slavili sa 3:0.

RADNIČKI 1923 - MORNAR 1:0 (0:0)

Stadion: "Dubočica" u Leskovcu. Gledalaca: 3.191. Strelac: Aleksić u 71. minutu. Sudija: Janis Papadopulos (Grčka). Žuti kartoni: Sali, Simović (Radnički 1923), Ondong-Mba, Baošić, Đurišić (Mornar).

RADNIČKI 1923: Lijeskić - Ćosić (od 84. Adžić), Šerbečić, Simović, Dadić - Sali (od 60. Ortiz), Ristić, Aleksić (od 84. Bukumira) - Gluščević (od 60. Evandro), Vidosavljević, Bevis (od 73. Mirčetić).

MORNAR: Popović - Stevanović (od 83. Vuković), Mitrović, Baošić, Vukotić (od 62. Seratlić) - Dubljević (od 63. Trifunović), Kaluđerović, Đurišić (od 90+1. Ljutica) - Zorić (od 84. Ćetković), Ondong-Mba, Vušurović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati