Fudbal

Direktno.rs

01. 09. 2024. 21:00 6

Prekidi, crveni Radničkog i pobeda Zvezde u 85. minutu

Fudbaleri Crvene zvezde pregrmeli su gostovanje kragujevačkom Radničkom u sedmom kolu Superlige Srbije, pa su u Gornjem Milanovcu golom Mirka Ivanića u 85. minutu slavili sa 1:0.

Svašta smo videli u derbiju kola, bilo je tu prekida, ubacivanja petardi i topovskih udara, usled čega meč nije mogao da nastavi Vanja Drkušić, viđen je i crveni karton Gluščevića u 78. minutu, nakon kog je aktuelni šampion preuzeo inicijativu i na kraju je materijalizovao projektilom Ivanića za tri boda.

Utakmica sama po sebi nije bila gledljiva. Jeste reč o derbiju kola, uz činjenicu da je Radnički bio autsajder i da bi im bod predstavljao veliko zadovoljstvo. Ali, sam teren, ambijent, suđenje i brojni prekidi zbog neprijatnih događaja pridodao je ne tako lepom utisku iz Gornjeg Milanovca. Kad sve to dođe posle jednog derbija Premijer lige gde smo gledali vanserijski fudbal, onda je logično zbog čega nije bilo prevelikog užitka.

Prvi pokušaj na utakmici videli smo tek u 17. minutu, kada je Timi Maks Elšnik šutirao sa distance. Slovenac je dobio previše prostora i bilo je fudbalski da pokuša da pronađe treći gol u sezoni, ali lopta je otišla iznad prečke.

Nije uspevala Crvena zvezda da napravi mnogo toga kreativnog usled sasvim dobre postavke Radničkog koji je koristio svaki pogodan momenat za mali faul i slično. U 26. minutu Crvena zvezda je probala još jednom sa distance preko Jung-Vu Seola čiji je udarac bio bolji u odnosu na Elšnikov. Intenzivirali su se napadi Crvene zvezde, vezali prekidi i iz jednog od njih je u 31. minutu Vanja Drkušić na ozbiljan ispit stavio Luku Lijeskića. Nedugo zatim je Dalsio Gomeš takođe pripretio Lijeskiću, a u poslednjim trenucima prvog dela je još jednom blizu gola bio Vanja Drkušić.

Slovenac je nekako bio u centru pažnje prvog poluvremena duela, jer, osim debija i činjenice da je mogao dvaput da savlada Luku Lijeskića, bio je meta topovskog udara sa tribina koja je eksplodirala tik pokraj njega. To je ujedno i momenat koji je na negativan način obeležio prvih 45 minuta igre.

S početkom drugog poluvremena, Vladan Milojević je napravio i izmenu u vidu Uroša Spajića koji je ušao umesto Vanje Drkušića, što je, kako je javljeno iz kluba, bila posledica eksplozije topovskog udara. Radnički je samo s drugim napadačem započeo nastavak i na terenu smo videli Dilana Ortiza umesto Ben Hasina.

Tim Feđe Dudića je nastavio da dobro stoji pozadi i nije dopuštao Crvenoj zvezdi da igraju previše. Nije ni teren bio na pogodan za tako nešto, ali nekako je nedostajala čarolija iz redova srpskog šampiona. Osim Uroša Spajića, priliku su dobili još Mirko Ivanić i Šerif Endiaje. Strateg Kragujevčana je uveo Gluščevića i Adžića kako bi rasteretio pre svega Dadića koji je imao karton. Međutim, desilo se suprotno - Matija Gluščević je bio taj koji je isključen, i to u 78. minutu. Dobio je dva žuta kartona u razmaku od samog nekoliko sekundi. Prvo je napravio prekršaj, a onda navodno prešao meru prilikom prigovora i arbitar Ilić ga je poslao u svlačionicu.

Brojčanu prednost fudbaleri Zvezde iskoristili su u 85. minutu, kada je Mirko Ivanić povukao loptu s krila ka sredini i raspalio po zemlji, uz samu stativu. Lijeskić nije imao šansi, a Zvezdin vezista je samo potvrdio da partija koju je protiv Bodea pružio u Beogradu nije bio slučajna, te da mu je forma u usponu.

Ovaj gol je izazvao još jedan duži prekid jer su sa klupe Crvene zvezde poručili da ne mogu da ostanu na svojim mestima usled povika sa tribina ili ubacivanja predmeta. Nije ustanovljeno.

Sve u svemu, Zvezda piše peti trijumf i 16. bod, Radnički je zabeležio već treći poraz.

RADNIČKI 1923 - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)

Stadion: Gradski u Gornjem Milanovcu. Strelac: Ivanić u 85. minutu. Sudija: Milan Ilić. Žuti kartoni: Ćosić, Evandro, Dadić, Bevis, Gluščević, Turaj (Radnički 1923). Crveni karton: Gluščević (Radnički 1923) u 78. minutu.

RADNIČKI 1923: Lijeskić - Ćosić, Zeljković, Mitrović, Dadić (od 67. Adžić) - Ristić - Ben Hasin (od 46. Ortiz), N'Landu (od 76. Bulatović), Mirčetić (od 64. Gluščević), Bevis - Evandro (od 77. Turaj).

CRVENA ZVEZDA: M. Ilić - Mimović, Điga, Drkušić (od 46. Spajić), Seol - Elšnik, Dalsio - Olajinka (od 61. Ivanić), L. Ilić, Puma (od 72. Milson) - Duarte (od 61. Endiaje).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati