Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

30. 06. 2024. 17:14 1

Stanojević promenio pola tima, velike promene tek slede!

Završio je Partizan prvi deo priprema u Sloveniji i već sutra će se zaputiti za Moskvu, gde će odraditi najbitniji deo uvežabavanja za novu sezonu, pošto će imati dva jaka testa na turniru – protiv domaćih Dinama i CSKA.

Uoči puta, a verovatno već posle današnjeg treninga, šef struke Partizana Aleksandar Stanojević napraviće najavljenu novu "seču" kadrova, jer je u Sloveniju otputovalo 36 igrača, a u Moskvu će bar desetorica manje.

U međuvremenu crno-beli tabor napustili su Aranđel Stojković i Nikola Miličić, koji su otišli na pozajmice, njihovim stopama će verovatno i Mihajlo Petković i Janko Jevremović, dok je Bogdan Mirčetić prešao kao slobodan igrač u Radnički iz Kragujevca.

Ali, to nije smanjilo broj igrača u kadru, jer su u međuvremenu stigla i četvorica novajlija: Nihad Mujakić, Kervin Arijaga, Ibrahim Zubairu, Đorđe Jovanović, a čeka se ozvaničenje Marija Jurčevića.

Najavio je Stanojević da će se veći deo igrača iz omladinskog tima vratiti u taj deo crno-belog pogona, da tamo nastave razvoj. No, moraće pored njih još nekog da ostavi u Beogradu.

Rekonstrukcija u koju je krenuo novi trener Parnog valjka već je zahvatila gotovo pola tima. Doveden je novi štoper Nihad Mujakić, stiže i novi levi bek Mario Jurčević, a očekuje se da ulogu desnog beka dobije mladi Milan Roganović, jer su sve najave da će u narednoj sezoni važiti pravilo o dva bonus igrača. I sve su naznake da će jedan od njih biti rođeni Podgoričanin. Uz njih mesto u odbrani rezervisano je za kapitena Svetozara Markovića, koji će u tom kvartetu biti jednini "starosedelac".

Naravno, pitanje golmana niko ni ne otvara, jer je Aleksandar Jovanović bio prošle sezone najbolji igrač Partizana.

Uloga zadnjeg veznog namerena je novajliji Kervinu Arijagi, što govori da će Frenk Kanute i Samjuel Ovusu dobiti zeleno svetlo da potraže novu sredinu. Pogotovo što se očekuje da stigne još jedan centralni vezni narednih dana, ideja je bila da to bude Ifet Đakovac, ali pregovori sa TSC-om su udarili u zid i ne pomeraju se, pa će Partizan vrlo verovatno morati da potraži novo rešenje.

U navalnoj liniji po levoj strani viđen je novajlija Ibrahima Zubairu, koji će biti i drugi bonus, a pitanje je ko će igrati iza špica. Da li tu vidi Gajasa Zahida ili možda Korejca Goha, kojem je to prirodna pozicija od krila, na koje je guran u prethodnih šest meseci. Bibars Natho će biti u narednoj sezoni crno-beli džoker, da uđe s klupe, smiri loptu, podeli neki pas u završnoj trećini terena...

Otvoreno je i pitanje ko će igrati po desnom boku, pošto su velike šanse da Ksander Severina bude prodat. Njegova letargična pojava na terenu i vrlo mlitava igra u defanzivi teško da gode stilu igre na kojem tokom cele trenerske karijere insistira Stanojević.

Uloga prvog špica namenjena je Mateusu Saldanji, koji će biti prodat do kraja letnje pijace, a onda će "devetka" Partizana biti Đorđe Jovanović. Uz najavljeni odlazak Sameda Baždara, biće crno-belima potrebno da angažuju još jednog napadača.

Sve kada se sabere, očekuje se da do kraja prelaznog roka dođu bar još trojica novih igrača: centralni vezni, koji je trenutno imperativ, dok su špic i krilni napadač na čekanju dok se ne dogode prodaje igrača iz sadašnjeg sastava.

Neki odgovori o tome na koga Stanojević neće računati za sledeću sezonu dobiće se već koliko sutra, kada osvane spisak putnika za turnir u Moskvi, na kojem će Partizan brusiti igru za novu sezonu i dvomeč sa kijevskim Dinamom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Pomoć stiže

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati