Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

01. 07. 2024. 17:04 2

Novi Stanojevićev rez: Otpao stranac

Nova seča koju je napravio trener Partizana Aleksandar Stanojević nakon završetka prve faze priprema u Sloveniji, a pred današnji polazak ekipe za Moskvu odnela je gotovo sve omladince i Frenka Kanutea.

Tamnoputi vezista, koji je i na kraju prošle sezone bio "viđen" kao bivši, nije uspeo da u Sloveniji zadovolji ukus trenera Stanojevića, pa će u narednom periodu gledati da potraži novi klub.

Osim Kanutea, prvi filter nisu prošli ni omladinci Vukašin Jovanović, Petar Petrović, Ognjen Ugrešić, Dimitrije Janković, Janko Jevremović i Dušan Jovanović. Jedini od njih koji je dobio mesto u avionu za Moskvu je štoper Nikola Simić. Bio bi verovatno i desni bek Milan Roganović, ali zbog povrede mora da ostane u Beogradu.

U međuvremenu od polaska za Sloveniju do danas klub su napustili Aranđel Stojković, Bogdan Mirčetić, Nikola Miličić i Mihajlo Petković, koji su otišli na pozajmice.

Zanimljivo je da je Nejtan de Medina uspeo da se izbori za novu šansu u Partizanu, iako kod prethodnih trenera Duljaja i Nađa gotovo da nije dobio nikakvu priliku na terenu.

Na put za glavni grad Rusije krenuli su:

golmani Aleksandar Jovanović, Nemanja Stevanović, Miloš Krunić,

defanzivci Nikola Antić, Marko Živković, Svetozar Marković, Nathan de Medina, Nihad Mujakić, Bojan Kovačević, Nikola Simić, Aleksandar Filipović,

vezisti Aleksandar Šćekić, Kervin Arijaga, Mateja Stjepanović, Leo Ovusu, Goh Jung Džun, Aleksa Janković, Nemanja Trifunović, Ibrahim Zubairu, Bibars Natho, Gajas Zahid, Ksander Severina, Aldo Kalulu,

napadači Nemanja Nikolić, Mateus Saldanja, Đorđe Jovanović, Samed Baždar.

Partizan će na turniru u Moskvi igrati protiv Dinama (3. jul) i CSKA (7. jul), a učestvovaće još i OFK Beograd.

- Biće sigurno dobar turnir. Za nas je veoma važno da igramo protiv dobrih timova, jer za manje od dvadeset dana nam počinje liga, a zatim i evropska takmičenja. Potrebna nam je dobra priprema. Naporno treniramo, ali su nam potrebne i dobre utakmice, da vidimo gde smo, da imamo minutažu u utakmicama. Za mene lično je veoma lepo što ću se vratiti u grad u kome sam živeo četiri godine, gde je i moj sin rođen i naravno da igram protiv svog bivšeg kluba. Nadam se da će to biti deset lepih dana, uz dobar fudbal i dobre utakmice za nas iz kojih ćemo izaći jači i spemni za sezonu koja nam predstoji - rekao je pred polazak Bibars Natho, koji je svojevremeno igrao za CSKA.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Prizor od kog se diže kosa na glavi

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati