Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

26. 06. 2024. 12:39 46

Sprema se ČISTKA: Šut karta čeka Piksija i ceo FSS?

Jutro posle debakla reprezentacije u Nemačkoj ispunjavaju dramatični sati. Prema poslednjim informacijama - sprema se velika čistka unutar Fudbalskog saveza Srbije. I to do temelja!

Kako odmiče 26. junski dan, sa mnogih strana stižu potvrde - posle povratka iz Nemačke, selektoru Draganu Stojkoviću biće uručen otkaz, piše Sport klub.

U istom paketu, kako se čuje u probranim krugovima, znatno uticajnijim od fudbalskih, pominje se i raspuštanje aktuelnog saziva Izvršnog odbora i promene u najužem rukovodstvu.

Prva tačka - smena selektora - kako se nagoveštava, brzo bi trebalo da bude skinuta sa dnevnog reda, nedugo posle povratka dela reprezentativaca i selektora u Srbiju. Stavka o obeštećenju od milion evra može da bude ograničavajuća isključivo za fudbalsko rukovodstvo. A, da li će uopšte biti i tema rasprave zavisiće od potencijalne Stojkovićeve upornosti na raskidu kao isključivo jednostranoj odluci. Ovog puta, Fudbalskog saveza Srbije.

Raspuštanje Izvršnog odbora, ipak, zahteva i složenije "operacije". Sezona je pred vratima, osnovne pripreme nisu napravljene i u situaciji velikog broja otvorenih poslova, skoro je nemoguće u kratkom vremenskom roku realizovati inicijalni plan o promenama na najvišem nivou. Zato je i logično da promene na Terazijama 35 sačekaju jedno vreme.

Poslednje obraćanja Ane Brnabić i priča o hrvatskom avionu, u kojem se srpski državni tim obreo na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj, jasno skicira na kojem talasu pliva aktuelna politika prema vrhu Fudbalskog saveza Srbije.

Jutarnji presek 26. junskog dana, ipak, valja uzeti i sa dozom rezervi. U ovom slučaju, sasvim minimalnih. Sličan stav, o nužnosti radikalnih promena, profilisan je posle poraza mlade reprezentacije od Engleske (1:9), ali je u međuvremenu promenjen.

Tako je i direktor Nikola Lazetić sačuvao posao u Fudbalskom savezu Srbije. Ceh je jedini platio selektor Dušan Đorđević.

Debakl u Nemačkoj, ipak, nosi mnogo veću dozu rizika, odgovornosti i razočaranja. Zato je i skoro izvesno - selektor Dragan Stojković biće prvi smenjen u talasu nadolazećih promena u Fudbalskom savezu Srbije!

Biće zanimljiva i sudbina Branislava Nedimovića, glavnog protivnika nastavka saradnje sa Draganom Stojkovićem. Potpredsednik FSS dobio je poslednju bitku, međutim, i o njegovoj budućnosti pita se samo - Andrićev venac!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 46

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati