Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

26. 06. 2024. 09:54 27

"Osetio je šta narod voli": Stojković prozvao Radeta Bogdanovića

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu pošto je posle remija sa Danskom od 0:0 zauzela poslednje, četvrto, mesto u Grupi C, a posle meča ovaj duel je sa velikom dozom kritike ispratio stručni konsultant u programu RTS-a Rade Bogdanović.

Bogdanović je izneo niz konstruktivnih kritika koje se odnose na igru Srbije, a baš kao i u nekim prethodnim obraćanjima, bez dlake na jeziku, isticao je svoje mišljenje. Sa druge strane, ovakav način komunikacije nije se preterano dopao nekadašnjem golmanu Srbije Vladimiru Stojkoviću.

Naime, fudbaler je u emisiji Sportlight Euro 2024, kod voditelja Igora Miklje, istakao da ceni Bogdanovića, ali da bi trebalo da se više informiše o fudbalu u Saudijskoj Arabiji.

- Ja slušam Radeta Bogdanovića. Volim te ljude koji imaju hrabrosti i dosta toga kaže kako jeste. Ali, u poslednje vreme, malo je osetio narod, postao je populista i osetio je šta narod voli. U nekim situacijama, malo preteruje. Mogu da shvatim da ne ceni saudijsku ligu. Ali, prvo moraš da se informišeš, da pogledaš neku utakmicu. Ne igra se fudbal samo u Nemačkoj. Tako da, mislim da treba malo da se posveti, ako ga zanima fudbal, da vidi koliko je Sergej pretrčao, koliko je Mitar pretrčao.

Potom je kritikovao i komentatore fudbalskih utakmica.

- Slušam komentatore na RTS-u. Večeras sam prvi put pojačao ton pošto je Aca bio komentator. Sve ove ostale smanjim i gledam bez tona. Toliko sam nebuloza čuo. Komentator je rekao da je Stančiu, koji igra u saudijskoj ligi, u Damaku, da je "izgubio dribling i pas". Sreća što je i dalje živ. Ne mogu to da dopustim. Komentatori su nam postali analitičari, više nego komentatori. Koriste izraze koji nisu sportski. Ti treba ljude koji gledaju utakmicu da informišeš kako teče utakmica, na neki, narodski način, narodskim rečnikom. Ne treba da izmišljamo toplu vodu i da budemo treneri, budite komentatori.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Gde si komšo?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati