Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

16. 06. 2024. 05:52 4

Da li je ovo Piksijev tim protiv Engleske: Ima izenanđenja

Lepo je Dragan Stojković Piksi na konferenciji za medije rekao da ne vidi zašto Orlovi u nedelju od 21. čas ne bi napali selekciju Engleske na otvaranju Evropskog prvenstva!

Uz tu, ali i još nekoliko njegovih izjava, kao i posle reči selektora Gordog Albiona Gereta Sautgejta, "crta" se da Srbija od prvog minuta napadne Englesku sa dvojicom napadača, u formaciji 3-5-2.

Sa dvojicom je napao Šveđane i to mu se na kraju isplatilo (pobeda od 3:0), dok je i drugo poluvreme protiv Austrije u timu imao dva centarfora, a upravo je tih drugih 45 minuta Piksi prethodnih dana i pominjao u pozitivnom smislu - kao sjajnu sekvencu njegovog tima.

- Što ih ne bismo napali? Srbija neće da bude tim koji će da čeka i gleda kako Engleska igra. Trudićemo se da im stvorimo što više problema. Da ne kažem 100 odsto, ali 99 odsto znam tim, bilo bi loše da ga ne znam. Znam da oni koji budu istrčali, ali i oni koji budu ušli sa klupe, oni su ti koji su važni i pokreću promene na terenu, ubeđen sam da će svi dati maksimum i ispoštovati dogovore koje imamo i ono za šta se spremamo - rekao je Stojković.

Golmani ne bi trebalo da predstavljaju nikakav problem za Piksija, te je potpuno svejedno ko će na gol. Međutim, Vanja Milinković - Savić je viđen kao "jedinica" Orlova protiv Engleza.

Andrija Živković će držati tu desnu stranu srpskog tima, Filip Kostić će levo i nema sumnje da će se od njih dosta očekivati kada je u pitanju "hrana" za napadače. Nikola Milenković mora da igra centralnog štopera u trojci, desno ili levo, Strahinja Pavlović će biti pored njega na svojoj poziciji, dok se od Uroša Spajića očekuje da dobije prednost u odnosu na Miloša Veljkovića.

Nemanja Gudelj je neko od koga će se dosta očekivati na ovom meču, pogotovo u defanzivnom smislu, dok je dilema ko će biti rame uz rame sa njim. Ipak, Sergej Milinković Savić je taj koji se očekuje, pogotovo što je na nedavnoj utakmici sa Švedskom izabran za igrača utakmice.

Dušan Tadić je u Stokholmu počeo sa klupe, ušao je i dao gol, ali teško da će Piksi na ovoj utakmici igrati bez svog kapitena i velikog majstora kog su čak i Englezi hvalili. Tadić će, dakle, biti iza Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića od kojih se očekuje da rade ono što najbolje znaju - tresu mreže.

- Dragan ima razne opcije i različite sisteme. Znamo da napadači koje ima stvaraju probleme za svaki tim. Moraćemo da se nosimo sa njima - pohvalio je Sautgejt Mitrovića i Vlahovića i donekle najavio da je ubeđen da će Srbija biti ofanzivna.

Dakle, postava koja se u nedelju veče očekuje na Šalke Areni jeste: V. Milinković Savić, Živković, Spajić, Milenković, Pavlović, Kostić, Gudelj, S. Milinković-Savić, Tadić, Vlahović, Mitrović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Po starom, tradicionalnom receptu

Anketa

Da li će Srbija proći grupu na Evropskom prvenstvu?

Rezultati