Fudbal

Direktno.rs

23. 06. 2024. 14:19 3

Moćna poruka: Birmančević pred Dansku citirao Živojina Mišića

Potencijalni starter u odlučujućem meču za plasman u osminu finala Prvenstva Evrope, uveren je u pozitivan ishod.

Pobedu nad timom, čiji stručni štab odlično poznaje.

- Kad sam došao prvi dan, zahvalio sam se selketoru. Velika je čast igrati za državni tim na velikom takmičenju, spreman sam, da li igrao pet, deset, ili 90 minuta. Najbitnije da pobedimo i prođemo grupu, spreman sam za sve opcije, šta god da selektor odluči - poruka je Veljka Birmančevića.

Na poziciji krila, ili spoljnjeg fudbalera - gde sebe vidi prvotimac Orlova?

- Došao sam da se borim za Srbiju, najbitnije da mogu da pomognem. Svi znaju moje karakteristike, ofanzivan sam igrač. Odigrao sam na spoljnoj poziciji, doigrao sam nekoliko mečeva. Neće mi biti ni to teško, spreman sam šta god da igram. Biću srećan, u svakom slučaju, ako dobijem šansu naravno - podvlači Birmančević.

Reprezentativci su subotu iskoristili za predah.

- Slobodan dan nam je mnogo značio, posle tri nedelje karantina i hotelu. Prošetali smo gradom, ostavili smo misli van fudbala. Dobili smo novu energiju, video sam veliki broj saigrača jutros u teretani, očigledno da je to bio pogodak - tvrdi naš reprezentativac.

Nisu se ni bavili planovima za narednu fazu.

- Najpre da pobedimo! Manje je bitno ko će biti sledeći rival… Druga priča, o njoj ćemo kad završimo drugi deo posla - kazao je Birmančević.

Danska ima slične planove, selektor Hjumland govorio je i o blagodetima trećeg mesta u grupi.

- Igrao sam u Švedskoj, većina Skandinavaca igra taktički, disciplinovan fudbal. Znaju kako igraju, šta rade… Nema drugih opcija, došli smo do zida, nema nazad! I to je samo pobeda. Taktički deo nije na meni da otkrivam, gledajući saigrače i mene, uveren sam da svi zajedno hoćemo pobedu i uspeh. Za nas, Srbiju, sve navijače koji su uz nas, ovde na velikom takmičenju - naveo je.

Uz jasnu poruku za kraj:

- Najbitnije da svaki igrač pruži maksimum i biće to odlično za nas. I to je garant dobrog rezultata u predstojećem susretu. Uradi sve i posle budi siguran da će ostali tako. Postoji odgovrnost i nema razloga za strah. Ko nema strah, taj ide napred - citiraću Živojina Mišića. Svesni smo odgovornosti - zaključio je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Tebi je to smešno?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati