Fudbal

Direktno.rs

15. 06. 2024. 13:52 0

"Englezi na terenu moraju da pokažu da su favoriti"

Fudbaleri Srbije se u nedelju sastaju sa Engleskom (21 sat) na startu Evropskog prvenstva, a jedan od bitnijih aduta naše selekcije bio Andrija Živković, koji je istakao da je srećan što je imao dobru klupsku sezonu kao uvertiru u Euro.

Srbija je na kontinentalno prvenstvo otišla posle 24 godine, a Živković će biti jedan od "pakera" u timu Dragana Stojkovića Piksija.

Levonogi krilni fudbaler na Euro dolazi kao šampion Grčke, ali i momak koga su navijači izglasali kao najboljeg.

Sve to mu znači, a kaže da je lep osećaj i što je iz istog dela grada u Nišu odakle je i selektor nacionalnog tima Srbije Dragan Stojković.

- Naravno, jedno veliko ime u svetu fudbala i svima skoro je bio uzor. Drago mi je što dolazimo iz istog grada i iz istog naselja, tu smo bukvalno na minut. Stvarno mi je drago, izuzetan čovek i izuzetan trener - odgovorio je Živković na pitanje o Piksiju, a preneo FSS.

Andrija je namestio gol Sergeju Milinkoviću Saviću u meču Srbije sa Švedskom i nada se da ni protiv Engleske u nedelju Srbija neće primiti gol.

- Uvek je lepo kad ne primiš gol i kad se dobro braniš, kad igramo svi zajedno kao tim, to smo pokazali u poslednjoj utakmici. Želimo sa takvim stavom da izađemo na svakoj utakmici ovde i da damo maksimum, to je najbitnije.

Olakšava mu posao to što će uz sebe imati visoke saigrače koje će lakše nalaziti u prostoru.

- Nadam se da hoće, imamo dobre i visoke skakače i igrače, tako da potrudićemo se da opravdamo to, da igramo naš stil igre i pobeđujemo.

Osvrnuo se Živković zatim i na Engleze, za koje kaže da epitet favorita moraju da potvrde i na terenu.

- Kao što ste rekli, favoriti su na papiru, ali videćemo kako će to biti na terenu. Naravno da ćemo izaći da igramo svoju igru. Mi smo profesionalni fudbaleri i protiv koga god da igramo, daćemo svoj maksimum, nebitno da li je to Engleska ili neka druga reprezentacija. Idemo na pobedu u svakom meču i tako ćemo i igrati - naveo je Živković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati