Fudbal

Direktno.rs

07. 09. 2024. 20:26 0

Igra "mačke i miša": Englezi rutinski sa Ircima

Fudbaleri Engleske savladali su Republiku Irsku u Dablinu sa 2:0 u prvom kolu grupe 2 u B diviziji Lige nacija.

Vicešampioni Evrope su loše odigrali poslednje izdanje ovog takmičenja, ispali su u B diviziju, ali su i danas pokazali da im tu nije mesto, jer su za nekoliko klasa kvalitetniji od svih.

Ove subote su u Dablinu naišli na naoštrene Irce, željne da im po svaku cenu naude zbog velikog rivaliteta i netrpeljivosti između ove dve nacije, ali ono što smo gledali je bila jedna "igra mačke i miša".

Da stvar ipak bude veoma zanimljiva, Ircima presudili Irci koji su izabrali da nastupaju za Englesku - Deklan Rajs i Džek Griliš, a privremeni selektor Engleske Li Karsli, koji je takođe Irac, uspešno je položio prvi ispit u pokušaju da dobije stalni posao na klupi Gordog Albiona.

Gosti su poveli u 12. minutu. Trent Aleksander-Arnold je sa svoje polovine poslao fantastičan pas i spojio Gordona sa golom. Golman Irske Keleher je odbranio zicer krilnom napadaču Njukasla, ali je u nastavku akcije, posle velike gužve, lopta došla do Deklana Rajsa koji ju je zakucao u rašlje sa 11 metara za 0:1.

Prednost je duplirana u 26. minutu, kada su Mejnu, Saka i Rajs sjajno kombinovali po desnoj strani, ovaj poslednji je odigrao povratnu za Griliša, koji je lucidnim udarcem sa 15 metara pogodio željeno mesto za, ispostavilo se kasnije, konačnih 0:2.

U nastavku je tempo opao, Irci su bili nemoćni, a Englezi, uz nekoliko promašenih izglednih šansi, rutinski priveli meč kraju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati