Fudbal

Direktno.rs

07. 09. 2024. 18:49 0

Piksi pred Dansku: Veliki izazov, znamo šta nas čeka

Fudbalska reprezentacija Srbije u nedelju od 18 časova gostuje selekciji Danske u sklopu druge runde A divizije Lige nacija, a pred meč u Kopenhagenu selektor "orlova" Dragan Stojković rekao je da je najbitnije da su svi igrači zdravi.

- Najbitnije je da se niko ne žali na povredu. Takav je izveštaj od doktora. Svi igrači koji su doputovali biće u konkurenciji. Umor postoji, ali i Danska je istovremeno igrala protiv Švajcarske. To je profesionalni fudbal. Moramo da osvežimo ekipu. Važno je da dobro spavaju i da ishrana bude kako treba. Čeka nas veliki izazov - rekao je Stojković na početku konferencije za medije.

Srbija na pobedu protiv Danaca čeka čak 34 godine, a poslednji međusobni susret koji je odigran bez golova, imali su u junu ove godine na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

- Danska je uvek bila neugodan rival. Pokazuju to iz ciklusa i ciklus. Bez njih ne može da se odigra ni Mundijal ni EURO. Igrali smo nedavno važnu utakmicu u Nemačkoj. Oni su bili daleko zadovoljniji tim rezultatom. Očekujem meč na takvom nivou. Svaka utakmica predstavlja izazov. Došli smo da pružimo maksimalan otpor i napravimo što bolji rezultat. Ali to nije lako kada igrate protiv tako kvalitetnog rivala.

Selektor Srbije je poručio da se taj tim Danske protiv koga su igrali u junu nije mnogo promenio, u odnosu na onaj protiv koga će igrati u nedelju.

- Samo želim da kažem da je Danska ekipa koja se nije previše menjala u odnosu na pre dva meseca. Kristensen i Mele više nisu sa njima, ali oni imaju prave zamene i ne verujem da mogu mnogo da se promene što se tiče tih taktičkih stvari. Napravili smo dobru analizu, znamo sa kime igramo i šta nas očekuje sutra. Moraćemo da budemo 100 odsto na nivou i spremni, da odgovorimo na sve izazove koji su pred nama - zaključio je selektor Srbije.

Utakmica između Danske i Srbije igra se u nedelju od 18 časova u okviru drugog kola Lige nacija grupe A. U prvom kolu Srbija je odigrala meč bez golova protiv Španije, dok je Danska pobedila Švajcarsku 2:0.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati