Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

25. 05. 2024. 10:51 2

Nameštaljka u Leskovcu: Cela Srbija igrala "X"

Pljušte prijave iz UEFA, stižu svakojake dojave, proces "ubijanja" Prve lige privodi se kraju. Ostaje samo pitanje - da li će i kada biti okončan?

Poslednjih dana stigla je gotovo neverovatan vest - fudbaleri GFK Dubočice i OFK Vršca namestili su remi (1:1)!

Šuškalo se tako i u fudbalskim krugovima uoči i tokom utakmice 34. kola plej-aut grupe Prve lige, potvrda je stigla i u izveštajima iz Niona.

Ključan dokaz u sramnoj nefudbalskoj priči, i ovog puta, biće sumnjivo klađenje.

Čak 97 odsto uplata na meč u Leskovcu, kako saznaje Sport klub, odnosilo se na - remi! Veliki broj kladionica izbacio je utakmicu iz ponude, među njima i najveća na svetu. Praktično, nijedna od njih nije bila spremna za dodatne rizike. Kako se pojavilo neobično veliko interesovanje kladilaca za meč u Leskovcu, pogotovo iz Srbije, signalna lampica brzo se upalila.

Fudbaleri Dubočice našli su se pod posebnom prismotrom. Desetak dana ranije učestvovali su u sumnjivim dešavanjima i narušili intergritet fudbala i takmičenja nameštajući utakmicu protiv Mladosti GAT. Postupak oko ove utakmice i dalje traje.

Vrščani su, takođe, u aktuelnoj sezoni zavedeni kao akteri sumnjive utakmice. Pobedom nad Tekstilcem u 30. kolu, ipak, nisu bili učesnici manipulacije, već je teret sumnje bačen na gostujući tim. Slučaj ove utakmice, objedinjen sa susretom Tekstilac - Mladost GAT, biće predmet Disciplinske i etičke komisije FSS 28. maja, za kada je zakazano saslušanje Odžačana.

Specijalizovane službe UEFA i u izveštaju oko sumnjive utakmice sa Dubočice potencirali su učinak pojedinih fudbalera. Gosti su do prednosti stigli u drugom minutu preko Uroša Čejića. Izjednačio je Nikola Tasić, u 11. za konačnih 1:1.

Posebno sumnjiv bio je izjednačujući gol Leskovčana. Napadač gostiju imao je otvoren prostor, najbliži Bojan Blagojević nije ni pokušao da blokira udarac Nikole Tasića. U izveštajima UEFA, sa prethodne sumnjive utakmice protiv Mladosti GAT, posebno je potenciran i učinak golmana GFK Dubočice, Marka Kneževića.

Nekoliko fudbalera leskovačkog prvoligaša i ranije je učestvovalo u utakmicama pod sumnjom. Donekle manje obiman "dosije" imaju prvotimci Vršca.

Da je sve 13. maja išlo ka remiju, kako su uplate u kladionicama nagoveštavale, potvrda je stigla u poslednjim minutima utakmice. Kako stoji u izveštaju UEFA radara, finiš je protekao u nezainteresovanoj i pasivnoj igri oba tima.

Disciplinska i etička komisija, na čijem čelu se nalazi Ivan Nikolić, pokrenula je u četvrtak postupak. Leskovčani bi do kraja maja trebalo da se izjasne o okolnostima sumnjive utakmice.

Prvoligaška sezona biće završena u nedelju i eventualne kazne o oduzimanju bodova, najverovatnije, važiće od naredne takmičarske godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati