Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Sportske.net ]

13. 04. 2024. 20:55 0

Penal i Bruno sačuvali Junajted protiv Bornmuta

Fudbaleri Bornmuta i Mančester junajteda remizirali su na "Vitalitiju" 2:2 (2:1) u meču 33. kola Premijer lige.

Pre šest dana, Mančester junajted je odoleo Livepulu koji se napromašivao na "Old Trafordu" i kasnije morao da juri zaostatak. Danas, kada se očekivalo da na krilima tog remija, odigraju znatno bolje u duelu sa Bornmutom, desilo se suprotno. Pokazali su da su skupina sa sjajnim individualcima. Kao celina, to izgleda prosečno.

Izigravao ih je napad Bornmuta jer su grešili na sredini, u preuzimanju i postavci... Kao da se ne zna ko bi šta tačno trebalo da radi. Tako je prvi gol Bornmuta došao posle greške Alehandra Garnaća na sredini. Argentinac se nije ni potrudio da istu ispravi, a u kontranapadu Dominik Solanke je prevario Kambalu i imao vremena da nacilja i pogodi sa ivice šesnaesterca u 16. minutu.

Međutim, često za Junajted ove sezone istupi pojedinac koji preokrene stvari za njih. Opet je to bio Bruno Fernandeš koji je projektilom u 31. minutu matirao Neta za izjednačenje. Portugalac je tako pokazao da je najsvetlija tačka tima ove sezone.

Nije prošlo dugo pošto je odbrana Junajteda ponovo ispala. Garnaćo i Dalo se nisu dogovorili ko će preuzeti igrača, Argentinac je opet ignorisao defanzivne zadatke, a sve je iskoristio Džastin Klajvert za novo vođstvo "trešnjica".

Junajted je uspeo opet da izjednači i to posle kontroverznog penala koji je sviran. Smit je obeležen kao krivac, lopta ga je pogodila u predelu ruke koja je se povlačila ka telu i to iz odbitka. Najstrožu kaznu realizovao je Bruno Fernandeš, koji je tako u 65. minutu postavio konačnih 2:2.

Videli smo još jednu spornu situaciju do kraja meča, i to u sedmom minutu nadoknade. Isprva je dosuđen penal za Bornmut, ali je VAR utvrdio da je prekršaj bio van kaznenog prostora i ispravno izvukao loptu na slobodan udarac. Ipak, Enes Unal nije pogodio iz te situacije.

Mančester junajted je posle ovog remija ostao tek na sedmom mestu Premijer lige sa 50 bodova, dok je Bornmut 12. sa osam bodova manje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati