Fudbal

M. Z.

09. 04. 2024. 22:55 1

ATOMSKI FUDBAL Real i Siti odigrali meč za pamćenje!

Atomski fudbal i sudar svetova! Jednostavno, ne postoji dovoljno dobra reč ili sintagma kojom bi se opisalo ono što su večeras prikazali Real Madrid i Mančester siti na "Santijago Bernabeu". Videli smo šest golova, i to kakvih, preokrete, puno uzbuđenja i na kraju remi - 3:3! Sve je otvoreno pred revanš u kom će, nema tu nikakve dileme, prštati kao i ovog utorka.

Meč na "Santijago Bernabeu" počeo je nestvarno, budući da je Siti poveo već u drugom minutu, pa se činilo da se "kraljevićima" crno piše. Namestio je tada loptu Bernardo Silva, izveo je slobodan udarac i uspeo je da matira Lunjina, koji nije dobro reagovao.

Ali, na odgovor Reala nije se dugo čekalo - svega 10 minuta. Tada je Dani Karvahal na desnoj strani dodao loptu do Eduarda Kamavinge, francuski vezista je krenuo u sredinu, namestio se na levu nogu i pogodio sa distance za 1:1. Doduše, imao je Kamavinga i sreće, jer je lopta na putu do mreže pogodila defanzivca Sitija Rubena Dijaša i prevarila Ortegu.

No, nije to bilo sve od izabranika Karla Anćelotija, pošto su u 14. minutu došli do kompletnog preokreta - 2:1! Vinisijus je odložio loptu do Rodriga, koji je krenuo u nezadrživ trk ka golu Sitija - bio je okružen dvojicom igrača, ali je uspeo da ih prevari i da loptu pošalje iza leđa golmana Ortege.

Očekivao se posle tog preokreta odgovor aktuelnog šampiona Evrope, ali njega dugo nije bilo. Sve do 66. minuta, kada je Lunjin drugi put na meču kapitulirao. Stouns je tada dodao loptu do Fila Fodena, reprezentativac Engleske se lepo namestio i sa distance izjednačio na 2:2.

Pokazao je samo Foden da se nalazi u neverovatnoj formi, a saznali su to ovog utorka i fudbaleri Reala.

Taj gol kao da je pokrenuo tim Pepa Gvardiole, koji je samo pet minuta kasnije došao do kompletnog preokreta. Loptu je tada posle dodavanja Griliša dobio Joško Gvardiol, imao je dosta prostora ispred sebe i odlučio je da raspali po lopti sa nekih 20-ak metara. I učinio je to fantastično, budući da je pocepao mrežu "kraljevića" za 2:3.

Na taj način je hrvatski reprezentativac dao prvenac u dresu Sitija, a bolji trenutak teško da je mogao da odabere.

Nije taj gol, međutim, slomio "kraljeviće", koji su čekali šansu da uzvrate udarac i dočekali su u 79. minutu. Povukao je tada Luka Modrić, prosledio je loptu do Vinisijusa na levoj strani, a Brazilac je zatim poslao centaršut u kazneni prostor. I našao je Federika Valverdea, koji je šutirao iz prve i poslao je loptu tamo gde Ortega nije mogao da je stigne. Na taj način je izjednačio na 3:3.

Ujedno, tada je postavljen i konačan rezultat ove neverovatne utakmice na "Santijago Bernabeu". I ova partija dve ekipe razlog je zašto navijači već sada odbrojavaju do revanša na "Etihadu". A tamo će, nema dileme, sve da pršti u borbi za polufinale...

REAL MADRID - MANČESTER SITI 3:3 (2:1)

Stadion: "Santijago Bernabeu". Strelci: Dijaš (autogol) u 12, Rodrigo u 14. i Valverde u 79. minutu za Real Madrid, a Silva u 2, Foden u 66. i Gvardiol u 71. za Mančester siti. Sudija: Fransoa Leteksije (Francuska). Žuti kartoni: Čuameni, Karvahal (Real Madrid), Akanđi, Silva (Mančester siti).

REAL MADRID: Lunjin - Karvahal, Čuameni, Ridiger, Mendi - Kros (od 71. Modrić), Valverde, Kamavinga - Rodrigo (od 71. Dijaz), Vinisijus (od 86. Hoselu), Belingem.

MANČESTER SITI: Ortega - Stouns, Akanđi, Dijaš, Gvardiol - Rodri, Kovačić - Silva, Foden (od 87. Alvarez), Griliš - Haland.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati