Fudbal

[ Izvor: sportsport.ba ]

04. 04. 2024. 06:31 0

Od najvećeg talenta sveta do kraha karijere

Ansu Fati trebalo je da bude naslednik Lionela Mesija u Barseloni. Dobio je dres s brojem 10, očekivale su se velike stvari od njega, ali 21-godišnjak je trenutno daleko od Barse i igračke dane provodi u Brajtonu gde ne dobija previše prostora za igru.

Karijera Ansua Fatija prerano je krenula nizbrdo. Brojne povrede očigledno su žestoko uticale na njegove igre, pa je rukovodstvo Katalonaca odlučilo da ga ove sezone pošalje na pozajmicu u Brajton. Međutim, 21-godišnji napadač nije pokazao previše u engleskom klubu. Javno je to saopštio i menadžer Roberto De Zerbi koji ističe da Fati jednostavno mora bolje da bi bio u timu.

- Ansu Fati mora da ponudi nešto više. Ono što trenutno radi jednostavno nije dovoljno. Od njega se uvek dosta očekuje. Ali, za vrhunske igrače je jako bitno da ispune ono što se od njih traži, ali on mora da istupi i pokaže više. Podržavamo ga svi. On je osećajan i dobar momak, a kada radite s nekim kao što je on, izuzetno je bitno da mu možete pomoći na pravi način - zaključio je Roberto De Zerbi.

Španski fudbaler je ove sezone nastupio u 26 utakmica za Brajton i na terenu je proveo ukupno 996 minuta u svim takmičenjima. Postigao je četiri gola i upisao je svega jednu asistenciju. Nije to dovoljno da bi Brajton razmišljao o njegovoj kupovini. Barselona je imala nameru da zaradi na njemu, barem 60 miliona evra, ali teško da će naći tim koji bi za njega trenutno izdvojio ovu cifru.

Iako je veoma mlad, sklonost ka povredama je ozbiljan problem za sve i izvesno je da će se on na kraju sezone vratiti u Barselonu.

Ansu Fati ostaje bez broja 10 u Barceloni

Po povratku u Barselonu Ansu Fati neće biti nimalo srećan jer je izvesno da više neće biti desetka kluba. Rukovodstvo katalonskog velikana dres s brojem 10 namerava dati Lamineu Jamalu - 16-godišnjak igra čudesno i oko njega žele da grade budućnost.

Dres s brojem 10 je prvi korak kojim ovom klincu žele da dokažu da se oko njega gradi ekipa. Fati će mu morati prepustiti broj i ako ostane u ekipi gledaćemo ga s drugim brojem na dresu.

Sudbina ovog fudbalera zavisiće svakako i od novog trenera Barselone. Međutim, male su šanse da se promeni odluka rukovodstva o prodaji i videćemo šta će se desiti s Fatijem. On je pre nekoliko godina važio za jednog od najvećih talenata u svetu fudbala. Predviđale su mu se velike stvari, ali nažalost ništa trenutno ne sluti da ga čeka velika karijera.

Fati je mnogo bliže tome da postane propali talenat, takva sudbina zadesila je mnoge pre njega, ali za njega još ima vremena da ispravi greške i da pokuša da se vrati na scenu. Kvaliteta u njegovim nogama sigurno ima. Nije se uzalud spominjao kao jedan od najvećih talenata na svetu jer Barselona jako retko greši u proceni igrača koji izađu iz La Masije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati