Fudbal

[ Izvor: Mocart sport ]

26. 03. 2024. 17:55 0

Biser Radničkog sedmi najbolji mladi dribler sveta

Najbolju sezonu u karijeri igra Matija Gluščević (19), a sve se to vidi i po rezultatima kragujevačkog Radničkog koji bolji fudbal i bolje rezultate nije beležio decenijama unazad.

Gluščević je toliko zablistao ove sezone da ga je pomenuo i selektor A reprezentacije Srbije Dragan Stojković kao jednog od igrača iz Superlige čije se partije prate.

A, šta je to po čemu se mladi ofanzivac ističe? To je, pre svega, izuzetna brzina i kvalitetan dribling, odnosno igra jedan na jedan, koja je jako bitna stvar u modernom fudbalu. Koliko je Gluščević dobar u tom segmentu, u prolaženju rivala s loptom u nogama, pokazuje i statistika švajcarske Fudbalske opservatorije (CIES).

Kada se uporede rezultati fudbalera do 20 godina iz svih svetskih liga, dobija se rezultat da je Matija Gluščević sedmi najbolji dribler na Starom kontinentu. I njegov procenat uspešnosti u tom fudbalskom elementu je 60 odsto.

Na prvom mestu je igrač švedskog Hamarbija Montader Mađed sa 62,9 odsto uspešnih driblinga, slede ga Sergej Pinjajev iz moskovske Lokomotive (62,1 odsto), Eriberto Hurado iz meksičke Nekakse (62 odsto), pa Valentin Karboni iz Monce sa 61,7 odsto.

Ispred Gluščevića su još Kilijan Dong iz Troe i Kristofer Bonsu Ba iz belgijskog Genka.

Mladi fudbaler Radničkog je ove sezone na 19 utakmica u prvenstvu postigao tri gola, dok je za dva asistirao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati