Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

23. 04. 2024. 13:18 0

Radnički (još) nije dobio licencu za Evropu

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije (FSS) dodelila je licence za takmičenja u organizaciji Evropske fudbalske unije (UEFA) Crvenoj zvezdi, Partizanu, TSC-u, Čukaričkom, Vojvodini, Voždovcu, Mladosti i Napretku, dok Radnički iz Kragujevca još uvek nije dobio odobrenje za izlazak u Evropu, iako je veoma blizu obezbeđivanja mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Kako je saopšteno sa sajtu FSS, Komisija za licenciranje klubova, odnosno prvostepeni organ u postupku licenciranja, na sednici koja je održana 19. aprila, razmatrala je dokaze o ispunjenosti kriterujuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, za takmičenje u Superligi i za takmičenje u Prvoj ligi, za takmičarsku sezonu 2024/2025.

Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne, kao i finansijske. Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od pomenutih kriterijuma.

Komisija je konstatovala da je pristiglo 13 prijava, kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno 24 prijave, kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Superligi i 18 prijava, kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Prvoj ligi.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, Komisija je jednoglasno odlučila da se, a na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izda licenca za takmičenja u organizaciji UEFA FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK TSC, FK Čukarički, FK Vojvodina, FK Voždovac, FK Mladost i FK Napredak, koji su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju.

Ova licenca podrazumeva da navedeni klubovi imaju pravo da nastupaju, kako u takmičenjima u organizaciji UEFA, tako i u Superligi u takmičarskoj sezoni 2024/2025, a u zavisnosti od ostvarenog sportskog rezultata.

Takođe je sproveden i postupak licenciranja ženskih klubova za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno Ligu šampiona za žene. Komisija je odlučila da se izda licenca ŽFK Crvena zvezda i ŽFK Spartak.

Licencu za takmičenje u Superligi za takmičarsku sezonu 2024/2025 dobili su FK Radnički 1923, FK Javor, FK IMT, FK Železničar, FK Radnik, OFK Beograd, FK Smederevo 1924 i FK Jedinstvo.

Licencu za takmičenje u Prvoj ligi za takmičarsku sezonu 2024/2025 dobili su FK Mačva, OFK Vršac, RFK Grafičar, FK Metalac, GFK Sloboda, FK Mladost GAT, FK Borac 1926, FK Loznica i FK Trajal.

Ostali klubovi koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili kriterijume imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da na taj način dobiju licencu za takmičarsku sezonu 2024/2025.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati