Fudbal

M. Z.

21. 03. 2024. 22:44 4

Šok za Bosnu: Ukrajina dala 2 gola za 3 minuta

Fudbaleri Bosne i Hercegovine imali su ogromnu šansu da se plasiraju u finale baraža za Evropsko prvenstvo, ali su sve prosuli za tri minuta. Vodili su protiv Ukrajine, ali su primili golove u 85. i 88. minutu i na kraju su poraženi sa 1:2.

Bio je ovo najbitniji meč za Savu Miloševića otkako je seo na klupu "zmajeva" i kako se meč razvijao, činilo se da će izaći kao pobednik iz duela sa Ukrajincima.

Jer, BiH je odlično parirala Ukrajincima u prvom poluvremenu, i ne samo to, već je i prva na ovom meču došla do prednosti. Igrao se 57. minut, kada je Mikola Matvijenko očajno reagovao kada je pokušao da preseče pas i zatresao je sopstvenu mrežu.

Od tog momenta su izabranici Save Miloševića bili za korak bliži finalu baraža i kako se sve odvijalo, zaista se činilo da će slaviti, ali...

Očajna završnica meča skupo je koštala domaćina u Zenici. Izdržala je selekcija Bosne i Hercegovine do 85. minuta, kada je Roman Jaremčuk primio loptu u kaznenom prostoru koju mu je poslao Konoplja, te se namestio lepo i pogodio za 1:1.

I kao da to nije bilo dovoljno, u 88. minutu je usledio novi šok za Bosance. Sada se Jaremčuk našao u ulozi asistenta, našao je u kaznenom prostoru Artema Dovbika, koji se lepo postavio i glavom je doneo pobedu Ukrajini.

Ukrajinci su se tako plasirali u finale baraža i na korak su do plasmana na Evropsko prvenstvo. A u finalu će igrati protiv Islanda koji je deklasirao Izrael sa 4:1.

BIH - UKRAJINA 1:2 (0:0)

Stadion: "Bilino polje". Strelci: Matvijenko (autogol) u 57. minutu za BiH, a Jaremčuk u 85. i Dovbik u 88. za Ukrajinu. Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka). Žuti kartoni: Kolašinac, Gazibegović, Ahmedhodžić, Pjanić (BiH), Matvijenko, Konoplja, Jaremčuk (Ukrajina).

BIH: Šehić - Ahmedhodžić (od 82. Kovačević), Hadžikadunić, Kolašinac - Dedić (od 67. Ćivić), Cimirot, Hajradinović (od 82. Pjanić), Krunić (od 90+2. Rahmanović), Gazibegović - Džeko, Demirović.

UKRAJINA: Lunjin - Konoplja, Zabarnji, Matvijenko, Mikolenko - Zubkov (od 76. Guculjak), Bražko (od 81. Jaremčuk), Zinčenko (od 76. Malinovski), Mudrik - Sudakov - Dovbik (od 90+2. Talovjerov).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati