Fudbal

Direktno.rs

08. 03. 2024. 23:08 0

Uzalud i odbranjen penal Rajkovića - pobeda Barse

Fudbaleri Barselone savladali su na domaćem terenu ekipu Majorke sa 1:0 u okviru 28. kola španske La Lige.

Reprezentativac Srbije Predrag Rajković mogao je da bude heroj gostiju pošto se istakao odbranama, naročito kada je odbranio penal Ilkaju Gundoganu u prvom poluvremenu, ali je na kraju presudio individualni kvalitet supertalentovanog Lamina Jamala.

Sredinom prvog poluvremena, sudija Viljanueva je posle prekršaja nad Rafinjom dosudio penal, loptu je na "kreč" postavio Gundogan, ali je Rajković na sjajan način pročitao nameru bivšeg fudbalera Mančester sitija i odbranio penal u 24. minutu.

Imao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde sjajnu intervenciju i u finišu prvog poluvremena kada je odbranio udarac glavom Lopeza, pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Majorka je početkom drugog poluvremena delovala dobro, tako je i udarac Murićija glavom završio na prečki, dok je na drugoj strani pokušaj Jamala završio na stativi.

Ključni detalj koji je odlučio pobednika dogodio se u 73. minutu, sjajni Lamine Jamal pronašao je malo prostora iskosa sa desne strane i sjajnim udarcem pogodio suprotan ugao gola Rajkovića za veliko slavlje domaće ekipe.

Majorki u nastavku nije pomogao ni nastup Matije Nastasića, niti ulazak u igru Nemanje Radonjića, pa je Barsa sačuvala prednost i ostvarila pobedu koja ju je vratila na drugu poziciju u La Ligi sa 61 bodom, te sada ima dva boda više i utakmicu više od Đirone.

Na drugoj strani, Majorka je 15. sa 27.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati