Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

07. 03. 2024. 12:49 1

Mijatović opleo po Vinisijusu: Dres Reala ovo ne toleriše

Krilni napadač Real Madrida, Vinisijus Žunior postigao je važan gol za svoj tim u meču protiv Lajpciga, ali je ponovo skrenuo pažnju na sebe i jednim nesportskim gestom.

U 54. minutu Brazilac je gurnuo u leđa Vilija Orbana, pošto je zakasnio da mu oduzme loptu. Oboreni kapiten gostiju iz Lajpciga, odmah je ustao i krenuo ka Brazilcu, koji ga je potom ponovo odgurnuo, uhvativši ga za vrat. Glavni sudija Davide Masa je video situaciju tako da je pokazao žuti karton napadaču, posle čega je usledila VAR provera o mogućem direktnom crvenom kartonu. Jedanaest minuta kasnije, Vinisijus je bio taj koji je postigao gol za Real, što se pokazalo odlučujućim za ukupnih 2:1 u dve utakmice.

Situacija sa žutim kartonom izazvala je kontroverzu u lokalnim medijima. Neki od njih su ubeđeni da je zvezda Madriđana trebalo da dobije čak i crveni karton. Drugi, međutim, brane odluku Davidea Mase.

Sudijski analitičar visokotiražnog "Asa", čuveni Ituralde Gonsales, uveren je da je Vinisijus trebalo da bude izbačen iz igre.

- Mogao je da ga izbaci, jer u drugom činu on hvata protivnika za vrat, a ne za grudi. Ako mu je dao žuti karton za prekršaj, pa onda još jedan za nesportski gest, to su dva i mogao je lako da ga izbaci. Danas je to bila sudijska pomoć, jer su Madriđani morali da ostanu sa desetoricom igrača! Na kraju krajeva, onaj koji je postigao gol, trebalo je zapravo da bude isključen - rekao je Gonsales.

Međutim, njegov kolega Pavel Fernandes stao je na stranu Brazilca.

- Igrao se s vatrom, kad je "udario" na Orbana, ali nema tu prevelike agresije, ni opasnosti od povrede u ovom udarcu. Masa je uradio pravu stvar, pokazavši mu samo žuti karton. On je veoma ozbiljan sudija, koji je pokazao šest žutih kartona, a to nije malo. On uvek kažnjava opasne situacije i na taktičkom i na fizičkom planu - rekao je sudijski analitičar "Marke".

U međuvremenu, bivši legendarni napadač Madriđana, Predrag Mijatović, nije želeo da prećuti Vinisijusovo ponašanje.

- Dres Real Madrida ne toleriše ovakav vid ponašanja. Možda bi u drugom timu to bilo prihvatljivo. Savetujem mu da nađe način da se smiri, u suprotnom, neće postati veliki fudbaler. On je drugačiji igrač, on pravi razliku. Zaslužuje svo poštovanje, sjajan je fudbaler, ali svi mu govore da mora da promeni stav. Urla i na protivnike i na saigrače. Moraju da ga smire kao da je dete. Ima mnogo toga da promeni, radikalno! Sve dobro što ima u fudbalskom smislu biće protraćeno na nešto drugo - rekao je Mijatović za "El Largero".

- Niko ne razume takvo ponašanje. Ono iznenađuje mene, ali i sve ostale. Ako se tako nešto desi na štetu Reala, svi ćemo se žaliti UEFA, moramo da budemo objektivni. Ova akcija Vinisijusa je razočaravajuća i ne znam da li je morao da bude zamenjen, jer je mogao da ostavi ekipu na cedilu - dodao je Mijatović za "Karusel Deportivo".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati