Fudbal

M. Z.

19. 01. 2024. 00:08 0

Real ispao iz Kupa! Atletiko otišao u četvrtfinale

Fudbaleri madridskog Atletika savladali su Real sa 4:2 posle produžetaka u osmini finala Kupa kralja i tako su se plasirali među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju. Junaci "jorgandžija" bili su Antoan Grizman i Rodrigo Rikelme, koji su matirali "kraljeviće" u dodatnih 30 minuta.

Atletiko je ovim trijumfom sprečio Real da odbrani trofej u najmasovnijem španskom takmičenju, ali se i revanširao ljutom rivalu za poraz u polufinalu Superkupa Španije u Rijadu.

Kada se sretnu ljuti madridski rivali - uzbuđenje i golovi su zagarantovani. Tako je bilo i u meču na "Vanda Metropolitanu", gde smo videli čak šest pogodaka, a na kraju su mnogo više razloga za zadovoljstvo imali izabranici Dijega Simeonea.

U meč na stadionu Atletika mnogo su bolje ušli igrači Reala, koji su od starta stvarali šanse. Tako se već u 11. minutu tresla prečka gola koji je čuvao Jan Oblak, budući da je malo sreće nedostajalo Belingemu da donese prednost "kraljevima". A potom je u šansi bio i Vinisijus, ali je njegov udarac otišao daleko van okvira gola.

Deset minuta kasnije u prilici za gol je bio i Rodrigo, izašao je sam ispred Oblaka, no golman "jorgandžija" je odlično odbranio.

A kada se takve šanse propuste, nepisano je pravilo da sledi kazna. A onda je za Real usledila u 39. minutu, kada je loptu u kaznenom prostoru dobio Samjuel Lino, koji je šutirao u donji desni ugao i pogodio je mrežu.

Ali, nije Atletiko sačuvao prednost do poluvremena, jer je kapitulirao u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je Oblak postigao autogol i meč je vraćen na početak - 1:1.

I taj egal je bio na snazi samo u prvih 12 minuta drugog dela, budući da je Real ponovo morao da juri zaostatak. Ovoga puta za to je bio zaslužan Alvaro Morata - bivši napadač kraljevskog kluba je matirao bivši klub jer je u mrežu ubacio loptu koja mu se srećno odbila.

Veliku šansu da drugi put izjednači na meču Real je imao u 76. minutu, ali je i tada prečka bila saveznik crveno-belih iz Madrida - pogodio ju je tada Rodrigo.

Međutim, izjednačenje je usledilo šest minuta kasnije, odlično je tada ispratio centaršut Hoselu i pogodio je glavom uz desnu stativu, postavši tako spasilac tima Karla Anćelotija. Ujedno, tim golom je i meč odveo u produžetke.

A u dodatnih 30 minuta domaći tim je bio bolji protivnik i na kraju je došao do trijumfa. Slavlje je moglo da se nasluti u 100. minutu, kada je Antoan Grizman poveo svoj tim ka pobedi. Sjajno je tada napravio solo prodor, ušao je u kazneni prostor i snažnim udarcem pod prečku je savladao Andreja Lunjina.

U 111. minutu se ponovo zatresla mreža Atletika, ali nije dugo trajalo slavlje zbog pogotka Danija Sebaljosa. Jer, VAR snimak je utvrdio da je golu prethodio ofsajd.

Morao je Real i posle toga da napada, pa je za opštu ofanzivu bio kažnjen. Sevnula je kontra Atletika u 119. minutu, nesebičan je bio Memfis Depaj, prosledio je loptu do Rodriga Rikelmea, koji je preciznim udarcem postavio konačnih 4:2 i odveo je Atletiko u četvrtfinale Kupa kralja.

ATLETIKO - REAL 4:2 (2:2, 1:1)

Stadion: "Vanda Metropolitano". Strelci: Lino u 39, Morata u 57, Grizman u 100. i Rikelme u 119. minutu za Atletiko, a Oblak (autogol) u 45+1. i Hoselu u 82. za Real. Sudija: Giljermo Kvadra. Žuti kartoni: Morata, Ermoso, De Paul, Koke, Grizman, Vicel (Atletiko), Vinisijus, Kamavinga, Dijaz, Čuameni, Belingem, Karvahal (Real).

ATLETIKO: Oblak - Vicel, Himenez, Ermoso - Ljorente (od 98. Barios), De Paul (od 106. Aspilikueta, od 116. Savić), Koke, Nigez (od 56. Molina), Lino (od 90+2. Rikelme) - Morata (od 98. Depaj), Grizman.

REAL: Lunjin - Karvahal, Ridiger, Načo (od 106. Sebaljos), Mendi (od 66. Dijaz) - Kamavinga (od 106. Garsija), Valverde (od 73. Čuameni), Modrić (od 66. Kros) - Belingem - Rodrigo (od 80. Hoselu), Vinisijus.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati