Hronika

[ Izvor: Telegraf.rs ]

17. 05. 2024. 13:19 0

DOŽIVOTNA robija za ubicu vlasnika menjačnice iz NS

Bojan Jovičić (43) iz Novog Sada, osuđen je ovog petka na doživotnu robiju zbog teškog ubistva na svirep način i iz koristoljublja, sugrađanina Jovana Janićijevića (46), 24. januara 2023. godine u novosadskom naselju Adice.

Obrazlažući presudu, sudija Sanja Perić, kazala je da je okrivljeni krivično delo za koje se tereti počinio u stanju da shvati značaj dela i upravlja svojim postupcima.

Jovičić je, kako je rekla sudija Perić, iznajmljenim automobilom došao u Ulicu Nova u Adicama, a prethodno se sa Janićijevićem dogovorio da se tu susretnu.

Jovičić je Janićijeviću naneo nožem 11 ubodnih i 26 reznih rana, a napad je trajao pet minuta i žrtva je preminula usled iskrvarenja.

Ubica je od žrtve uzeo najmanje 45.000 evra, posle čega je odatle otišao, presvukao se, a zatim napustio Srbiju, prešavši državnu granicu na Horgošu.

Ko je Bojan Jovičić?

Bojan Jovičić, kako Telegraf.rs saznaje, dobro je poznat u Novom Sadu zbog biznisa kojim se bavio.

Imao je, kako navodi sagovornik iz istrage, lanac restorana brze hrane od kojih se poslednji nalazio u Ulici Novosadskog Sajma, a jedan od objekata imao je i na Bulevaru kralja Petra, ali pre nekoliko godina svi objekti su zatvoreni, a osim toga pregledom regsitra APR-a može se videti da je Bojan imao nekoliko firmi koje su brisane iz registra.

- Policija je odmah po pronalasku tela znala da je Bojan Jovičić koji je uhapšen osumnjičen da je izvršilac, a kasniji dokazi pronađeni na licu mesta kao veštačenje telefona i baznih stanica, samo su potvrdili njihove sumnje. On je poslednjih godina često viđan u kockarnicama na rulet aparatima, gde je trošio velike sume novca, a bio je i čest gost noćnih klubova. Zbog svog načina života verovatno je zapao u dugove, a znao je da njegov dobar prijatelj ubijeni Janićijević ima kod sebe uvek velike iznose novca. Oni koji su imali uvid u Bojanov društveni život mislili su da ima mnogo novca, jer se tako i ponašao i predstavljao, ali iza te maske krili su se dugovi i problemi sa kockom. Sa druge strane, Janićijević je važio za poštenog, vrednog i radnog čoveka, koji je bio nepoverljiv, pa je baš iz tog razloga novac uvek nosio sa sobom u automobilu Fiat 500. Kobnog dana tražio je od Bojana da dođe do Veternika i da mu zameni veću količinu novca - rečeno je za Telegraf, a onda je naglašeno:

- Smatrajući Bojana veoma bliskim prijateljem, Jovan je krenuo pravo u zamku svog ubice. Po dolasku na lice mesta, Bojan nakon kraće rasprave stavlja nož pod grlo Janićijeviću, a kada je ovaj najverovatnije odbio da mu da novac, Bojan ga je, kako se sumnja, krvnički izbo nožem više od 20 puta, a potom ga je izbacio ispred vozila i pobegao ostavljajući brojne tragove i odnevši oko 2 miliona dinara, ali je automobilu ostala i određena svota novca. Policija istragom utvrdila tačan odnos između ubice i ubijenog, a zna se da su bili veoma bliski. Nije za sada poznato da li je osim koristoljublja postojao i neki drugi motiv za ovako svirep čin, iako istraga ide u u tim pravcima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati