Fudbal

[ Izvor: Sportske.net/Lazar Nikolić ]

23. 11. 2023. 11:30 6

"Marka" ne veruje šta se desilo Luki Joviću: Neverovatan nestanak

Važio je srpski napadač Luka Jović za jednog od najtalentovanijih fudbalera na svetu, predviđala mu se blistava karijera, došao je u najuspešniji klub na planeti Real Madrid, a onda "nestao".

O tome šta se zbilo sa Srbinom danas piše najugledniji sportski list u Španiji "Marka" u tekstu pod naslovom "Neverovatan nestanak Jovića".

U uvodu teksta navodi se da Jovićev novi klub nije zaustavio propadanje napadača koji je u sezoni 2018/19. postigao 27 golova, da bi u narednih pet ukupno došao do svega 20 pogodaka.

"Takav pad se ne viđa često", konstatuje "Marka", koja navodi da je Jović nekada svaki kontakt sa loptom pretvara u pogodak, da bi nakon toga postepeno nestajao u čemu su uticaj imale i česte povrede.

- Neverovatan je 'nestanak' igrača za koga su se borili velikani Evrope. On je u leto 2019. postao jedna od najtraženijih devetki, uz dozvolu Kejna, Benzeme, Levandovskog, Luisa Suareza, Kristijana i Mbapea, on je bio jedan od najboljih golgetetera u tom trenutku. Odigrao je tada spektakularnu sezonu sa Ajntrahtom i sve što je dotakao je pretvorio u gol - dao je 27 golova u 48 utakmica, od čega 17 u Bundesligi i 10 u Ligi Evrope. Imao je 21 godina i njegova moć da pogađa doveli su ga u centar pažnje pola Evrope, a posebno je bila upečatljiva borba između Madrida i Barse za njegov potpis. Jović je na kraju obukao beli dres, u transferu vrednom 60 miliona evra - priseća se "Marka".

Srbin je u Madridu trebalo da zameni Karima Benzemu, ali je Francuz igrao sve bolje i bolje, što je Jović "zakucalo" za klupu.

- Madrid je tada snažno investirao da bi jednom zauvek okončao problem sa zamenom Benzeme. Jović je bio izabran, ali nije bio na visini zadatka. Prvo je naišao na 'ubistvenu' verziju Karima Benzeme, koji mu nije dao nikakve opcije. Drugo, nije iskoristio nekoliko prilika koje je imao. Dva gola su bila njegova dostignuća u prvoj sezoni u Realu, a u drugoj, posle beznačajne prve, vratio se u Ajntraht na pozajmicu tokom zime - konstantuje "Marka".

Postigao je Jović četiri gola za Ajntraht u svom drugom boravku u Frankfurtu, onda se vratio u Real, ali se ništa nije promenilo. Posle "kraljevskog" kluba otišao je u Fiorentinu za koju je prošle sezone postigao 13 golova, ali "viola" nije bila zadovljna sa njim, pa je sreću potražio u Milanu, ali Jović još uvek nije postigao pogodak za "roso-nere".

- Prerano sam otišao u Real Madrid. Benzema je eksplodirao i zasluženo osvojio Zlatnu loptu. Imao sam peh odmah na startu. Prvo je izbila korona, a onda su me zaustavile neke povrede, ali to je za mene bilo definitivno veliko iskustvo - izjavio je Jović.

Na kraju "Marka" postavlja pitanje da li ćemo uopšte Jovića gledati na predstojećem Evropskom prvenstvu, jer deluje kao da je i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izgubio poverenje u njega.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati