Fudbal

M. Z.

09. 11. 2023. 21:49 0

Padali velikani: Porazi Liverpula, Rome i Ajaksa u LE

Četvrto kolo Lige Evrope donelo nam je iznenađenja, pa smo tako videli poraze Liverpula i Rome, ali i novi neuspeh Ajaksa, koji ove sezone, žargonski rečeno, ne može da se sastavi.

Liverpul je neprijatno iznenadio navijače "redsa", budući da je u četvrtom kolu grupe E na strani izgubio od Tuluza sa 3:2.

Već u prvom poluvremenu je mirisalo na iznenađenje, budući da su Francuzi do prednosti došli u 36. minutu, kada je Kelehera matirao Donum. Video je Jirgen Klop da se stvari ne odvijaju onako kako je želeo, pa je na poluvremenu ubacio Salaha, Aleksandera Arnolda i Soboslaja. Ali, nije to dalo rezultat.

Jer, u 58. minutu usledio je novi šok za "crvene" i gol Dalinge za 2:0. Uspeli su igrači Liverpula da se malo trgnu, u 74. minutu su prepolovili zaostatak autogolom Kaseresa, da bi plus dva samo dva minuta kasnije vratio Magri.

Diogo Žota je posle asistencije Mekalistera smanjio na 3:2, ali do kraja Liverpul nije uspeo da izbegne poraz.

Uprkos ovom neuspehu Liverpul je i dalje lider grupe sa devet bodova, dok je Tuluz došao do sedmog boda.

Iznenađenje je i poraz Rome u četvrtom kolu grupe G. "Vučica" nije uspela da zadrži maksimalan učinak, jer je u Pragu poražena od Slavije sa 2:0, pa su sada dve ekipe na vrhu sa po devet bodova.

U prvom poluvremenu u Češkoj nije bilo golova, ali se sve promenilo u drugom delu. Tako su Rimljani u 50. minutu bačeni na kolena, kada je Jurečka pogodio posle asistencije Hitila, da bi u 74. minutu Masopust postavio konačan rezultat.

U ovoj rundi je izgubio i Ajaks, samo što to ove sezone nije iznenađenje. Brajton je, objektovno, bolja ekipa od "kopljanika", što je i potvrdio trijumfom na "Amsterdam Areni" - 2:0.

Ansu Fati, nekadašnji prvotimac Barselone, poveo je "galebove" ka pobedi u 15. minutu, kada je iskoristio dodavane Adingre i nagovestio da će ovo biti još jedna teška noć za navijače Ajaksa.

Sve dileme oko konačnog pobednika postavio je Adingra, kome se u 53. minutu Fati revanširao za asistenciju i tako je postavio 2:0. Brajton je ovom pobedom izbio na drugo mesto grupe B sa sedam bodova, dok je Ajaks sa dva boda ispao iz realne priče za nokaut fazu Lige Evrope. Ostaje mu borba sa AEK-om za treće mesto, koje vodi u eliminacionu fazu Lige konferencija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati