Fudbal

[ Izvor: mozzart sport ]

07. 10. 2023. 10:54 0

Tanki dokazi protiv Pankova - UEFA analizira skandal

Cela Poljska i danas bruji o skandalu posle utakmice u Almaru između AZ-a i Legije, kada je holandska policija napala čelnike i igrače kluba iz Varšave, a u pritvor odvela Srbina Radovana Pankova i Portugalca Žozuea.

Na kraju su Pankov i Žozue pušteni iz pritvora juče posle podne i sinoć su doputovali u Varšavu, ali Holanđani tvrde da će protiv srpskog štopera biti podignuta krivična prijava i da će ceo proces otići na sud.

Pankovu se stavlja na dušu da se sukobio sa redarom pored terena, da ga je gurnuo i da je Holanđanin tom prilikom polomio ruku. Međutim, u Poljskoj tvrde da je sve šarada i da srpski fudbaler neće biti krivično gonjen.

- Sama činjenica da Pankov i Žozue nisu zadržani na duži period jasno govori da su dokazi protiv njih tanki. Da je situacija složena, niko ne bi pustio iz pritvora osumnjičenog da tek tako ode i da još napusti zemlju - rekao je neimenovani čelnik Legije za poljske medije.

I dalje dve strane imaju suprotne verzije jednog te istog događaja. Holanđani tvrde da policija nikada ne bi napala fudbalere da nije bilo razloga za to i da su za sve krivi Poljaci, kako njihovi navijači, tako i igrači, dok sa druge strane se digla cela zemlja i grmi kako je ovo nezapamćen skandal u svetu fudbala da čuvari reda pendrecima udaraju vremešnog predsednika kluba i iz autobusa u pritvor odvode fudbalere.

Ceo slučaj će se naći i pred UEFA, jer se sve dešavalo na stadionu posle utakmice.

- Zvanični izveštaji se trenutno analiziraju. Ako budu donete određene disciplinske mere, biće objavljene na sajtu UEFA. Za sada nemamo daljih komentara - poručili su iz Niona poljskim medijima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati