Fudbal

Direktno.rs

29. 08. 2022. 12:26 0

Železnik organizuje memorijal "Jusa Bulić"

Fudbalski klub Železnik 1930 3. i 4. septembra organizuje prvi humanitarni Memorijalni fudbalski turnir "Jusuf Jusa Bulić", na kojem će učestvovati mladi igrači rođeni 2010, 2011, 2012. i 2013. godine.

Utakmice će se igrati po sistemu u kom prve dve ekipe prolaze u polufinale i finale. Utakmice se igraju 2x20 minuta, na golove 5 puta 2 metra, u sistemu 8+1 igrač.

Na turniru učestvuje po 16 ekipa iz svakog godišta. Tako će prvog dana turnira nastupiti ekipe godišta: 2010. i 201., a drugi dan turnira rezervisan je za utakmice timova godišta 2011. i 2013. godine.

Turnir će se održati na stadionu FK Železnik 1930 koji od 2015. godine nosi ime "Jusa Bulić".

Za sve učesnike turnira organizovano je druženje i užina.

Ovaj Memorijani turnir posvećen je sećanju na nekadašnjeg predsednika FK Železnik Jusufa Juse Bulića, iz vremena kada je klub bio član najkvalitetnije Prve lige u Srbiji i koji je posebnu pažnju pridavao unapređivanju rada sa mladim kategorijama fudbalera.

- Želja nam je da napravimo tradicionalni međunarodnih turnir mlađih kategorija u fudbalu, koji će okupljati ne samo mlade igrače iz Srbije, već i iz regiona, pa i šire. Takođe, ambicija nam je da napravimo turnir na kojem će se mladi igrači iz različitih zemalja takmičiti, družiti, unapređivati svoj talenat i gde će se razvijati fer-plej kod tih mladih fudbalera. Sa druge strane, razvijaćemo i saradnju između juniorskih pogona i fudbalskih timova u Srbiji i regionu, a šira javnost imaće priliku da vidi i neke od mladih fudbalskih talenata sa ovih prostora. Očekujemo da će ovaj turnir od naredne godine biti međunarodni - izjavio je organizator i predsednik FK Železnik 1930 Đorđe Bulić.

Treba istaći da ovaj Memorijalni turnir ima i humanitarni karakter. Sav prihod od ulaznica biće uplaćen humanitarnom fondu "Budih human - jednaka šansa za sve", koja se bavi prikupljanjem sredstava za slanje dece na lečenje i rehabilitaciju u inostranstvo, kao i nabavku potrebnih medicinskih sredstava.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati