Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

12. 06. 2024. 16:44 0

U Mocinu čast: Prvi memorijalni turnir "Momčilo Vukotić"

Predstojećeg vikenda održaće se u organizaciji Fudbalskog kluba 011 i porodice Vukotić, prvi memorijalni turnir "Momčilo Vukotić" na terenima beogradskog kluba 011.

Momčilo Vukotić nas je napustio pre dve i po godine, a predstavljao je jednog od najznačajnijih srpskih i jugoslovenskih fudbalera u istoriji ove igre. Punu deceniju i po nosio je crno-beli dres Partizana (u dva navrata) i tom prilikom je odigrao gotovo 800 mečeva u dresu kluba iz Humske, a mnogi ga, uz Stjepana Bobeka, smatraju najboljim igračem u bogatoj istoriji crno-belog fudbalskog kluba.

Sa životne scene popularni Moca je sišao trećeg dana meseca decembra 2021. godine, a narednog vikenda biće organizovan i prvi memorijalni turnir koji će nositi njegovo ime.

Tim povodom javnosti se zajedničkim saopštenjem obratila porodica Vukotić, kao i FK 011:- Poštovani sportski prijatelji, pozivamo vas na prvi memorijalni turnir "Momčilo Moca Vukotić", koji organizuje porodica Vukotić u saradnji sa FK 011 u znak sećanja na jednog od najvećih fudbalera srpskog i jugoslovenskog fudbala. Nadamo se da ćete vašim učestvovanjem uveličati ovaj, nadamo se u budućnosti, tradicionalni turnir.Na turniru će pored ekipa Partizana i 011, učešće uzeti i Crvena zvezda, Čukarički, Vojvodina i OFK Beograd.

Turnir će se igrati 15. i 16. juna na terenima FK 011, a ekipe će biti podeljene u dve grupe. Mečevi će biti odigrani po sistemu 2x20 minuta, a istovremeno je obezbeđeno i gledanje mečeva Evropskog prvenstva.

Treba podsetiti da se Moca nakon igračke karijere posvetio trenerskom pozivu. Na klupi Partizana je osvojio Kup Maršala Tita 1989. godine, kao i Superkup Jugoslavije iste godine.

Kasnije je radio na Kipru i Grčkoj, a od 2001. do 2004. godine bio je i selektor kiparskog nacionalnog tima.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Tvrda glava

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati