Fudbal

Direktno.rs

10. 08. 2022. 11:36 0

Superkup Evrope: Real ili Ajntraht, kome ide trofej?

Real Madrid i Ajntraht iz Frankfurta igraće večeras (21 čas) u Helsinkiju Superkup Evrope. Filip Kostić čeka promociju u Juventusu i neće učestvovati u eventualnom osvajanju prvog evropskog trofeja u karijeri. Ekipa će debitovati u Ligi šampiona kao pobednik ovogodišnje Lige Evrope... Madriđani ulaze u meč sa proverenim snagama, dok je Ajntraht doživeo debakl od Bajerna. Ko će podići pehar?

Ajntraht je uspeo da obezbedi igranje elitnog takmičenja tako što je posle 40 godina pauze osvojo novi trofej u Evropi. Na penale su pobedili Glazgov Rendžers. To im je drugi po redu jer su u sezoni 1979/1980 bili najbolji u tadašnjem Kupu UEFA. Pobedili su Menhengladbah. Imaju ukupno osvojenih 10 trofeja. Ovo im je šansa da prvi put osvoje ovaj trofej.

U prvom kolu Bundeslige, ubedljivo su poraženi od Bajerna 6:1 na svom terenu. Stigli su u klub Alario iz Bajera i Hauge iz Milana. Mario Gece se iz PSV-a vratio u nemački fudbal zaigravši u Frankfurtu. Otišao je Gonsalo Pasijensija, ali će Kostićev odlazak biti bolan udarac.

Madriđani su četiri puta osvajali Superkup Evrope. Ovog leta nisu bili mnogo aktivni na tržištu. Iz Monaka je za 80 miliona evra doveden Aurelijen Čuameni. Iz Čelsija je besplatno stigao Antonio Ridiger. Kraljevski klub radi na tome da se reši igrača sa manjom minutažom a velikim ugovorima. Geret Bejl je otišao u MLS, a Luka Jović u Fiorentinu. Klub su napustili još Isko, Borha Majoral i Marselo. Ovo će im biti prilika za 94. trofej u klupskoj vitrini.

Prvenstvo Španije počinje ovog vikenda. Real će u prvom kolu gostovat novom prvoligašu Almeriji.

Ajntraht i Real su se do sada samo jednom sastali. Tim iz španske prestonice bio je ubedljiv u finalu Kupa evropskih šampiona 1960. godine sa 7:3. Nemački sastav ima pozitivan skor protiv španskih ekipa. Na 12 odigranih mečeva imaju 6 pobea, 4 remija i 2 poraza. Real je 72 puta igrao protiv nemačkih ekipa i ima skor od 34 pobede, 14 remija i 24 poraza.

Meč za trofej Superkupa igra se večeras od 21 čas na olimpijskom stadionu u Helsinkiju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati