Fudbal

Direktno.rs

22. 06. 2021. 22:44 2

Grupa "D": Modrić nokautirao Škote i odveo Hrvate dalje

Hrvatska je prvi put u istoriji pobedila Škotsku 3:1 (1:1), ali je trijumf na "Hempdenu" u Glazgovu bio vredan opstanka na EURO 2020 i plasmanu u osminu finala i to sa druge pozicije. Engleska je trijumfom nad Češkom 1:0 (1:0) prva u grupi "D", Česi idu dalje kao jedna od četiri najboljih trećeplasiranih.

Hrvatska je u najvažnijem meču pokazala pravo lice, na "Hempdenu" u Glazgovu bila je za klasu bolja od borbenih Škota a vođena Lukom Modrićem uspela je tek iz šestog puta da slomi "suknjice" i plasira se u nokaut fazu.

Tražili su Hrvati 15 minuta rupe u odbrani Škota a kada su je promašli i poveli preko Vlašića pitali su se o svemu. Ni gol Mekgregora u 42. minutu koji je probudio nadu Škotskoj da može do preokreta i ispisivanje istorije nije pokolebao Hrvate koji su u nastavku prvo promašili dva zicera a zatim evrogolom Liuke Modrića a zatim i Ivana Perišića pobedila 3:1 i stigla do drugog mesta jer je Engleska pobedila Češku 1:0 i overili prvo mesto u grupi "D". Česi su kao trećeplasirani prošli dalje.

Kraj mečeva "D" grupe: Hrvatska - Škotska 3:1, Češka - Engleska 0:1. Tabela grupe "D": Engleska 7 bodova, Hrvatska 4 boda, Češka 4 boda, Škotska 1 bod.

85. minut: Hrvati su pred ciljem, Škotska ipak nema kvalitet za nešto više protiv vicešampiona sveta.

77. minut GOOOL Ivan Perišić, 3:1 za Hrvatsku: Navijači Škotske su u suzama, Ivan Perišić je sjajnim trzajem glavom posle kornera Modrića smestio loptu u mrežu. Hrvatska ako ostane ovaj rezultat na Hempdenu, a Engleska pobedi, biće drugi u grupi.

70. minut: Hrvati su na 20 minuta od plasmana u osminu finala, Škoti nemaju šta da izgube, pokušaće da napadnu sa više ofanzivaca što će opet biti šansa da Hrvati trećim golom "ubiju" meč.

62. minut GOOOL Luka Modrić 2:1 za Hrvatsku: Nije ga mnogo bilo na meču, ali najveći hrvatski majstor je desnom spoljnom sa 17 metara pogodio u stilu Mesija. Zasluženo vođstvo. Bio je to 18. gol Modrića za selekciju Hrvatske.

57. minut: šansa za Mekgina, sa tri metra je slabo zahvatio loptu a onda se zakucao u Livakovića. Odličan tempo i na startu drugog dela, tri velike prilike za sada, Hrvati mogu više da žale.

55. minut: nova veliku priliku za Hrvatsku promašuje Ivan Perišić. Bio je brži od odbrane Škota, ali je sa 14 metara pogodio sjajnog Maršala.

51. minut: velika prilika za Hrvatsku, Gvardiol je izašao sam pred golmana Maršala ali je golman Škota "ušao u šut". Došlo je do sudara, obojica su još na zemlji, ali će nastaviti meč.

50. minut: Nema mesta kalkulacijama na Hempden Parku, navijači Škotske cepaju grla, bodre svoj tim a Hrvati moraju da pronađu igru iz prvog dela kada su kontrolisali meč.

Počela su druga poluvremena, nema izmena.

Kraj prvih poluvremena: Hrvatska - Škotska 1:1, Češka - Engleska 0:1.

42. minut GOOOL Kalum Mekgregor, Škotska izjednačuje 1:1: Nije bilo nigde Škota, ali odbitak sa 18 metara Kalum Mekgregor šalje u sam ugao Livakovićevog gola. To je prvi njegov gol u dresu selekcije. Hempden je na nogama, ovo je prvi njihov gol na EURO još od 1996. godine.

40. minut: Nastavljaju Hrvati da koriste rupe koje se sa krila stvaraju preko O Donela, Perišić je šutirao iskosa preko gola. 

33. minut: Škoti ostaju bez komandanta odbrane Grenta Henlija koji se povredio i ulazi Skot Mekena. Na Vembliju Englezi vode i dalje, Kejn je promašio jednu dobru priliku za "Gordi Albion" a Holes za Čehe.

25. minut: Bude se Škoti, da je bio malo bolji centaršut Dajksa mogao je Armstronmg da izjednači, a zatim je Mekgin slabije šutirao pa je Livaković odbranio.

22. minut: Bombu Modrića sa 20 metara golman Maršal je izbio u korner. Škoti su u šoku posle gola, O Donel je u panici i Hrvati su to osetili. Drže utakmicu u svojim rukama.

17. minut GOOOL Nikola Vlašić, vodi Hrvatska 1:0: Nikola Vlašić je dobio šansu umesto Rebića i iz prve prilike je utišao Hempden Park. Odlično je primio povratnu loptu od Perišića i smesio je loptu u mrežu pored dvojice igrača. Prvi šut u ovir gola bio je plodonosan.

14. minut: Opasniji su Škoti, ighraju direktno, kako valjda i jedino umeju. Pokušao je Adams sa distance, ali nema promena. Hrvati za sada bez šuta na gol.

12. minut GOOOL Rahim Sterling, vodi Engleska 1:0: Englezi žele prvo mesto u "D" grupi, Sterling je dobio šansu i iz prve prilike pokazao da je spretan strelac, sjajan centaršut Griliša je udarcem glavom smestio u mrežu.

6. minut: Livaković je uspeo da interveniše pre Adamsa, treći korner za Škote. Jak tempo, Hrvatska pokušava da kroz pas igru i kvalitet na sredini terena ugrozi rivala, domaćin na krilima navijača kad oduzme loptu brzo hita u napad.

1. minut: Navalili su Škoti od starta, dva kornera zaredom ali su Hrvati uspeli da se odbrane. Gledaćemo fajt od starta.

Mečevi su počeli.

Hrvatska - Škotska 3:1 (1:1)

Strelac: Vlašić u 17, Modrić u 62. i Perišić u 77. minutu za Hrvatsku, a Mekgregor u 42. minutu za Škotsku. Stadion: "Hedmpden" u Glazgovu. Gledalaca: 12.000. Sudija: F. Rapalini (Argentina).

Hrvatska: Livaković - Juranović, Lovren, Bida, Gvardiol (od 70. Barišić) - Kovačić, Brozović - Perišić (od 81. Rebić), Modrić, Vlašić (od 78. Ivanušec) - Petković (od 70. Kramarić).

Škotska: Maršal - Mektomini, Henli (od 33. Mekena), Tirni - O Donel (od 84. Peterson), Armstrong (od 70. Frejzer), Mekgin, Mekgregor, Robertson - Dajks, Adams (od 84. Nizbet).

Hrvatska kao vicešampion sveta razočarala je do sada na EURO 2020, ali slabija igra od očekivanog i samo jedan bod mogu da se nadomeste pobedom nad Škotskom. Jer, ako Dalićevi izabranici slave nad Škotima obezbediće sigurno minimum treće mesto u grupi ali ono koje vodi među četiri najbolja trećeplasirana tima koji idu u nokaut fazu.

- Gledaćete večeras pravu Hrvatsku - najavio je Ivan Perišić.

Dalić na teren šalje proverene snage, ali i "tešku devetku" Bruna Petkovića. Ante Rebić je otišao na klupu, Vlašić je dobio priliku na jednoj krilnoj poziciji a Ivan Perišić na drugoj.

Škotska igra bez od kovida pozitivnog Gilmura, ali imaće na svom "Hempdonu" u Glazgovu veliku podršku "Tartan armije". Selektor Stiv Klark očekuje da njegovi igrači pokažu da su potomci "Hrabrog srca" i veruje u pobedu. Tri boda vode "suknjice" u osminu finala, a ako postoji želejni rival onda je to Hrvatska koja ih nikad u pet mečeva nije pobedila (dve pobede Škota i tri remija).

 

Osmina finala EURO 2021

1) Belgija - 3. iz grupa A/D/E/F (27. Sevilja)

2) Italija - Austrija (26. London)

3) F1 - 3. iz grupa A/B/C (28. Bukurešt)

4) Hrvatska - E2 (28. Kopenhagen)

5) E1 - 3. iz grupa A/B/C/D (29. Glazgov)

6) Engleska - F2 (29. London)

7) Holandija - 3. iz grupa D/E/F (27. Budimpešta)

8) Vels - Danska (26. Amsterdam)

Četvrtfinale

A) Pobednik 1 - Pobednik 2 (2. jul, Minhen)

B) Pobnednik 3 - Pobendik 4 (2. jul, Sankt Petereburg)

C) Pobednik 5 - Pobednik 6 (3. jul, Rim)

D) Pobendik 7 - Pobednik 8 (3. jul, Baku)

Polufinale

Pobednik A - Pobednik B (6. jul, London)

Pobednik C - Pobednik D (7. jul, London)

Finale

11. jul - Vembli, London

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati