Fudbal

Direktno.rs

26. 06. 2021. 19:55 0

Vikinzi sjajni lovci na zmajeve, Danska u četvrtfinalu

Golovima Kaspera Dolberga (dva), Jokaima Melea i Martina Brajtvajta Danska je pobedila Vels 4:0 (1:0) i postala prvi četvrtfinalista EURO 2020. godine. Danci će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča Holandija - Češka.

"Dobri duh" Kasper Dolberg je majstorskim prvim golom u 27. minutu, pa poklonom Vilijamsa na startu durgog dela dvga puta matirao golmana Vorda i doneo Dancima prvi plasman u četvrtfinale EP još od 1992. godine kada su postali evropski prvaci.

Ulovili su vikinzi "zmajeve" na njihov način, iskoristili su jednu tranziciju da ih otvore, a zatim su ih naterali na grešku da ih dokusure. Dominirali su dobrih pola sata prvog dela, odlično se branili u drugom delu, kao osice napadali u kontrama, postigli još dva gola i sasvim zasluženo su obezbedili sebi duel sa boljim iz meča Holandija - Češka (3. jul u Bakuu).

Velšani su dobro počeli, Geret Bejl je delovao raspoloženo, ali je posle dva udarca u prvih 15 minuta nestao sa terena kao i njegov tim. Buđenje u nastavku, igra na sve ili ništa u drugom delu nisu doneli preokret. "Zmajevi" će na kupanje, Danci su dobili i treći uzastopni meč protiv njih i opet su im dali minimum dva gola.

Kraj meča 0:4

90+5. GOOOL Martin Brajtvajt, Danska pobeđuje 4:0: Gledao je sudija VAR ali napadač Barselone nije bio u ofajsdu.

89. minut GOOOOL Joakim Mele, Danska vodi 3:0: Razbili su Danci Velša, Mele je prošao po desnoj strani, a zatim ušao u sredinu i poslao treći pozdrav Vordu. Danska je prvi četvrtfinalista.

86. minut: dva velika promašaja Danac i nova dobra odbrana Vorda. Kornelijus je šutirao glavom ali je Vord odbranbio, pogodio je Brajtvajt stativu sa dva metra a zatim je Vilijamson šutirao pored gola, da je 3:0 ne bi bilo nezasluženo.

85. minut: Nemaju Velpšani ni ideju, ni kvalitet da promene stanje utakmice, Danci sigurno gaze ka četvrtfinalu.

75. minut: Idu Danci sigurno ka nastavku EURO bajke, teško da će Velšani moći da se spasu poraza i eliminacije. Međutim, Dance bi trebalo da brinu povrede Dilejnija i Kjera.

66. minut: Pokušava Vels ali se Danci sjajno brane i opasno prete. Jensen u je nedostajalo malo više felša da golman Vard i treći put vadi loptu iz mreže.

55. minut: Dolaze Velšani sebi posle novog šoka, mogao je Geret Bejl da smanji prednost ali je glavom šutirao pored gola.

48. minut GOOOL Kasper Dolberg, vodi Danska 2:0: Tragična intervencija Vilijamnsa, ispucao je loptu na pet metara pravo u Dolberga koji je reagovao spretno i poslao loptu u mrežu. Dolberg je postigao osmi gol u nacionalnom timu.

Kraj prvog poluvremena 0:1

45. minut: Vels nije uspeo da digne glavu, ali ni Danci nisu neke kontre i dve velike šanse. Poslenju je na kraju poluvremena ispustio Mele, mada treba reći da uje golman Vord odlično intervenisao.

37. minut: Pogodak je dao krila Dancima, pojačali su ritam, osećaju da su Velšani u nokdaunu i da bi mogli da uvećaju prednost. 

27. minut GOOOL Kasper Dolberg, vodi Danska: Sjajno je Dolberg iskortistio prostor koji su mu ostavili Velšani i sa nekih 17 metara je pogodio sam donji ugao. Gledao je sudija i VAR zbog pozicije koju je Brajtvajt imao u odnosu na let lopte, ali je golčina čista kao suza. Ovo je bio prvi gol Danaca u nokat gazi EP još od 1992. godine kada su zemenili Jugoslaviju koja je bila politički izbačena i postali evropski prvaci.

20. minut: Dva šuta Bejla sa distance, jedan Remzija oslikavaju za sada veću inicijativu Velsa, dok Danci i ne traže igru već love greške i čekaju prekide. Tri uzastopna kornera Dancima ipak nisu doneli i prednost. Znali smo da će biti tempa, borbe, ali isto tako ne treba očekivati neki spektakl.

10. minut: Fajterski je počelo, Velšani su pokazali da će biti opasni iz kontri, jednu su prokockali jer je Džejms slabije primio loptu, a sličan recept imaju i Danci. Za sada bez šansi, oprobao se Geret Bejl sa 20 metara, ali je lopta prohujala pored gola.

Meč je počeo.

VELS - DANSKA 0:4 (0:1)

Strelci: Dolberg u 27. i 48, Mele u 89. i Brajtvajt u 90+5. minutu za Dansku. Stadion: Johan Krojf Arena (Amsterdam). Gledalaca: 18.000. Sudija: Danijel Zibert (Nemačka). Crveni karton: Vilson (Vels) u 90. minutu.

Vels: Vord - Dejvis, Mefam, Rodon, K. Roberts (od 40. Vilijams) - Alen, Morel (od 58. H. Vilson) - Bejl, Remzi, Džejms (od 79. Bruks) - Mur (od 78. Roberts).

Danska: Šmajhel - Kjer (od 77. J. Andersen), Vestergard, Kristensen - Striger Larsen (od 77. Boilesen), Dilejni (od 60. Jensen), Hojbjerg, Mele - Damsgard (od 60. Norgar), Dolberg (od 69. Kornelijus), Brajtvajt.

Jedan od nazovimo ih auitsajderima EURO plasiraće se u četvrtfinale i baš zato Vels i Danska mogu da nam priušte dinamičan i uzbudlhiv meč jer nisu opterećni moranjem. Šta god da urade, ispunili su plan i očekivanja nacija, a sve ostalo je čist viša.

S jedne strane "zmajeve" iz Velike Britanije predvode Bejl, Remzi, Džejms, a sa "vikinge" Brajtvajt, Dolberg i Damsgor. U slučaju nerešenog rezultata igraće se produžeci dva puta 15 minuta, a ako ni tada ne bude pobednika četvrtfinalistu že odlučivati penali. Pobednik ovog meča igraće protiv boljeg iz duela Holandije i Češke.

Osmina finala EURO 2021

1) Belgija - Portugalija (27. Sevilja)

2) Italija - Austrija (26. London)

3) Francuska - Švajcarska (28. Bukurešt)

4) Hrvatska - Španija (28. Kopenhagen)

5) Švedska - Ukrajina (29. Glazgov)

6) Engleska - Nemačka (29. London)

7) Holandija - Češka (27. Budimpešta)

8) Vels - Danska 0:4


Četvrtfinale

A) Pobednik 1 - Pobednik 2 (2. jul, Minhen)

B) Pobednik 3 - Pobednik 4 (2. jul, Sankt Petereburg)

C) Pobednik 5 - Pobednik 6 (3. jul, Rim)

D) Pobednik 7 - Danska (3. jul, Baku)

Polufinale

Pobednik A - Pobednik B (6. jul, London)

Pobednik C - Pobednik D (7. jul, London)

Finale

11. jul - Vembli, London

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati