Fudbal

Direktno.rs

20. 04. 2021. 08:01 3

U Čačku izveli decu da mole Vučića za FK Borac!

Borac 1926 iz Čačka ne miri se sa odlukom Disciplinske komisije FSS kojom su kažnjeni oduzimanjem bodova i novčanom kaznom zbog "ugrožavanja integriteta" takmičenja u prvoj ligi Srbije na meču sa Železničarom iz Pančeva, podneo je žalbu Apelacionom sudu FSS sa nadom da će ona biti uvažena.

A kako je danas u fudbalskom u Čačku? Evo i tvita Mirka Poledice, predsednika Sindikata "Nezavisnost":

- Zloupotreba dece u političke svrhe i to u mom rodnom Čačku, čiji najbolji sinovi su dali živote za slobodnu Srbiju, preci nam se prevrću po grobovima. Šta ima da kaže na ovo sns gradonačelnik Milun Todorović, zaljubljenik u svaku vlast i lažni prijatelj sporta.

Sramotno...

Ipak, ni Čačanima, a ni javnosti nije jasno zbog čega je tačno kažnjen FK Borac 1926, jer Disciplinska komisija FSS nije objavila ovu odluku. "Ugrožavanje integriteta takmičenja" je tako širok pojam da pod njim može da se podrazumeva baš sve. Pa, recimo i izjava direktora Partizana Miloša Vazure sa 163. derbija da je "neko iz vrha zvao sudiju Simovića na poluvremenu", pa neke Zvezdana Terzića upućene eks predsedniku Slaviši Kokezi, pogotovo one posle izgubljenog finala Kupa u Humskoj pre tri godine... O Draganu Recku Antiću i njegovim optužbama da i ne govorimo.

Borac tvrdi da nije imao adekvatno suđenje kod disciplinca Ivana Nikolića, pravnika po struci, jer je FS Srbije hteo da se slučaj vodi tako brzo insistirajući na ekspresnoj kazni da bi dobio - šta? Oreden u UEFA? Ili kako bi pokazao da u srpskom fudbalu postoji pravda i da se poštuju propisi? Nažalost, ovo navedeno ima male veze sa pravdom i propisima ako niko živi ne moće da vidi odluku i na osnovu čega ej doneta. Zato sumnjamo da odluka ima veze sa maskiranjem kriminalizacije fudbala u Srbiji.

Ako dodamo da je predsednik Apelacione komisije FSS Marjan Rnić, inače decenijama agilni sportski radnik i čelnik OFK Bačke, po struci EKOMONISTA onda se pitamo čemu može Borac 1926 ili neki drugi klub da se nada u žalbenom postupku? Kako će to ekonomista da razmatra odluku pravnika i da je potvrdi ili preinači? I da li je to normalno, bez obzira što su članovi komisije još i Zlatko Pantelić, Duško Jotić, Željko Jevtić i Tomislav Ilić? I ovo pitanje nema veze sa Rnićevim kredibilitetom sportskog radnika, ali je neshvatljivo da ekonomista rešava pravna pitanja i to već dobrih sedam-osam godina.

Borac 1926 tvrdi da ne može da dokaže nevinost povodom "ugrožavanja integriteta" jer mu to nije dozvoljeno i ako Apelacija potvrdi kaznu Disciplinaca onda im je sledeći korak istupanje iz lige. Cirkus koji su napravili u Kragujevcu kada su u protkol meča izašli sa sedmoricom igrača a posle pet minuta navodno ostali bez jednog pa je sudija morao da prekine meč shodno pravilima je nedoupstiv i bruka klub. I tu nema dileme da moraju da budu kažnjeni drastično jer je to izrugivanje.

- Izabrali smo legitiman način protesta i borbe protiv nepravde i skandalozne odluke. Ako će Borac 1926 biti žrtva za bolje sutra srpskog fudbala, a ponavljam po ko zna koji put, čisti smo kao suza, neka sve bude kako su nalogodavci i izvršitelji režirali. Mislim, ipak, suprotno, velemajstori za izricanje naše sramne kazne, koliko sutra, nešto slično možda i gore, mogu prirediti Krgujevčanima, Užičanima, Valjevcima, ko zna kome još iz zapadne Srbije. Idemo do kraja, dileme nema. Žalbu još nismo dostavili, ali mislim da više nema smisla nastaviti takmičenje. Istupamo iz lige! Neka se dobro zamisle gospoda iz FSS da će fudbalska mapa Srbije u narednih nekoliko dana ostati siromašnija za jedan veliki klub svetle i duge tradicije. Sramno i zbog brojnih generacija velikana poniklih na stadionu kraj Morave – istakao je Vladimir Stanisavljević za "Žurnal", sportski direktor i šef struke Borca 1926.

Većina klubova iz Čačka će stati uz Borac 1926, Remont je to i najavio:

- Razlog za ovo nepravedno i brzopotezno kažnjavanje našeg “starijeg brata“, FK Borac 1926, bez utvrđivanja stvarnog krivca i kažnjavanja onih koji su orgovorni za nameštanje utakmica, ukoliko je do njih i došlo. Svako lomljenje situacije preko kolena, donošenje odluka bez prethodnog postupka, uzimanja izjava i utvrđivanja krivice, danas se dogodilo Borcu 1926, a sutra može bilo kome od nas. Stoga pozivamo sve klubove grada Čačka da se pridruže i, ukoliko FK Borac 1926 istupi iz lige, učine isto. Mi ćemo u svakom slučaju slediti primer našeg većeg brata – navedeno je u saopštenju FK Remont.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati