Fudbal

Direktno.rs

22. 06. 2021. 14:45 1

"Na svađi Zvezde i Partizana profitirali su neki u FSS"

Crvena zvezda i Partizan odlučili su da "ratuju" na terenu, ali da sarađuju van njega pa su se juče sastali i napravili zajedničku strategiju za budućnost srpskog fudbala.

Nije ovo prvi put da su se večiti ujedinili kad ih nešto "boli" ili ih FS Srbije ne pita oko nekih odluka, ali je simptomatično da su generalni direktori Zvezdan Terzić i Miloš Vazura danas objašnjavali razloge saradnje.

- Svesni smo odgovornosti koju imamo kao dva najveća kluba u Srbiji i moramo preuzeti više odgovornosti za strateške teme koje ima srpski fudbal i koji se tiču i Zvezde i Partizana ali i svih drugih klubova Super lige - istakao je Terzić u saopštenju.

Jučerašnji sastanak je samo prvi u nizu.

- Uspostavili smo komunikaciju sa rukovodstvom Partizana i dogovorili da se viđamo jednom mesečno jer imamo iste probleme koji nas opterećuju a moramo ih rešavati ako želimo bolji i zdraviji fudbal.
Juče smo imali kvalitetan sastanak koji je rezultirao saopštenjem koje smo objavili za javnost. Bilo je mnogo sukoba među nama u proteklom periodu i trebalo bi svi da prihvatimo sopstvenu krivicu za takve odnose.

Priznao je Terzić da su iz te svađe profitirali drugi.

- U tom nekom nerazumevanju i nesuglasicama između Zvezde i Partizana profitirali su ljudi koji su zauzeli značajne funkcije u dužem prethodnom periodu i odlučivali i o našim sudbinama. Nedopustivo je da Crvena zvezda i Partizan budu isključeni iz procesa odlučivanja o strateškim stvarima srpskog fudbala, da se odluke donose bez javne rasprave i da se ne čuje glas klubova.

Ponovio je stav Crvene zvezde oko hitnih izbora u Savezu.

- Želimo od septembra izbore u FSS na svim nivoima, želimo da se Statut FSS vrati na period od 2016, da se razdvoje Super liga i Prva liga, da se svi klubovi Super lige vrate u IO zajednice Super lige, da se okupljamo jednom mesečno, da se uspostave kriterijumi za raspodelu novca od TV prava u skladu sa evropskom praksom, da FSS ne reketira klubove kroz naplatu tri procenta od transfera što je nedopustivo, da administracija FSS ne troši naš novac bez naše kontrole i još mnogo drugih stvari.

Na kraju je rekao:

-Nadamo se da je jučerašnji sastanak početak nekih novih odnosa za napredak i razvoj srpskog fudbala.

Ko se opeče na mleko i u jogurt duva, videćemo koliko će "večite" grejati zajednička ljubav.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati