Fudbal

S. I.

25. 06. 2021. 06:00 0

VAR centar je u sportskom centru FS Srbije

Srbija uvodi VAR tehnologiju u Superligu Srbije od predstojeće sezone 2021/22. i gotovo je sve spremno za njenu implementaciju.

VAR sobe ne postoje na stadionima, već su one skoncentrisane u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Napravljen je ceo kompleks sa VAR sobama gde će biti po četiri ekipe koje pomagati sudijama na terenima.

Telekom Srbije i Arenasport, koja je nosilac tv prava postavili su kompletnu infrastrukturu na samim stadionima i samo centru u SC Stara Pazova gde se već nedeljama vrše testiranja uređaja ali i obuke sudijskih timova pod komandom Igora Radojičića.

Šteta je samo što jednu dobru investiciju od više miliona evra FS Srbije nije predstavio javnosti, upoznao je sa načinom funkcionisanja. Nadamo se da će FSS otvoriti vrata i medijima koji će moći da se bolje upoznaju sa samim principima funkcionisanja a samim tim imati priliku da javnosti na pravi način predstave ceo proces.

Jer, slika sa stadiona kasni nekoliko milisekundi tako da sudije u VAR sobi imaju bukvalno iste uslove u Staroj Pazovi kao i da imaju VAR sobu na samom stadionu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Dežurni krivac

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati