Fudbal

S. I.

18. 04. 2021. 09:44 3

Borac: Gledaj, svete, ovo je lakrdija, tužićemo FSS! (VIDEO)

Ne mire se u čačanskom Borcu sa odlukom disciplinaca FSS o oduzimanju bodova, pa su proteset nastavili juče u Kragujevcu izazvavši legitiman prekid utakmice, ali koji će imati za posledicu novu kaznu zbog kršenja disciplinskog pravilnika.

Naime, uprkos tvrdnjama gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića da će Borac 1926 istupiti iz lige zbog harange na njih iz FSS, posle dva telefonska poziova iz glavnog grada, "zebre" su skoknule do Kragujevca na utakmicu. Ali, iako su došli sa kompletnom ekipom, izašli su na duel sa Radničkim sa svega sedmoricom fudbalera bez rezervi, taman da može meč da počne. Zatim se posle 10-tak minuta povredio jedan od njih i sudija meča je po propisima morao da prekline susret. I ovaj duel će takmičarska komisija registrovati 3:0 u korist Kragujevčana.

Međutim, odmah po kretanju sa centra, igrač Radničkog je poslao loptu van igre, zatim su svi fudbaleri skinuli dresove i ostali u majicama "1X2" koje šalju jasnu poruku Fudbalskom savezu Srbije da oni sami moraju da pronađu ko to namešta utakmice. Jer, direktor Vladimir Stanisavljević je najavio lakrdiju, prenosi "Moravainfo".

- Svi će videti kakvu ćemo mi lakrdiju sada da napravimo kada ekipe najvećih svetskih medija budu prenosili ono što ćemo mi uraditi na gostovanju u Kragujevcu ili na nekim narednim utakmicama. Neka nas kazne sa oduzimanjem još bodova, neka nas vode u zatvor, ja sam spreman. Mi putujemo u Kragujevac, ali ćemo na terenu svima poslati jasnu poruku - najavio je sportski direktor i trener Čačana.

I optužio je FSS da su oni generatori neregularnosti.

- Tužićemo FSS redovnom sudu i naš pravni tim priprema tužbu. Izvesni gospodin Ivan Nikolić je predsednik Disciplinske komisije i njega ćemo tužiti. Takođe, naša sledeća instanca je Sportski sud u Strazburu. Da li je u ovo uključen FSS ili UEFA, nama je svejedno. Mi smo prineseni kao žrtva da bi ljudi iz FSS dobijali tendere iz UEFA. Mi smo stradali da bi oni pravi koji godinama nameštaju utakmice i profitiraju uspeli da se sakruju. Ali, neće moći - rekao je Stanisavljević.

Svima je jasno da je Borac 1926 osuđen bez jasnih dokaza i ispitivanja svih relevanmtnih podataka, ali reakcije na njihgov novi ispad su bile oštre.

- Hvala gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću što će Čačani sledeće sezone moći da gledaju komšijski derbi, FK Budućnost Arilje - FK Borac 1926 - sarkastičan je bio Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" koji ne odobrava ispade.

I zbog ovoga će igrači Borca i klub snositi nove posledice jer se ovo kosi sa disciplinskim pravilnikom.

- Izbacio bih ovaj lažni Borac sutra iz lige zbog ovoga u Kragujevcu. Da su uložili žalbu na odluku DK, da su iskoristili vanredni pravni lek i sva pravna sredstva, onda bih im dao podršku. Nisu namestili utakmicu u Pančevu ali ovim potezom su sami sebe eliminisali - napisao je Poledica.

Borac 1926 kažnjen je oduzimanjem šest bodova i novčano četiri miliona dinara zato što je "ugrozio integritet takmičenja" na utakmici protiv Železničara ili u prostom prevodu - namerno su izgubili meč.

Čačani su se žalili Apelaciji, videćemo ishod. Ako ponove ispad iz Kragujevca, mogu biti na tapetu IO FSS zbog remećenja integriteta takmičenja i zbog toga mogu biti izbačeni iz lige.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati