Fudbal

Direktno.rs

11. 04. 2021. 11:28 2

U Barsi besni: Zašto imamo VAR kad nam otmu penal?

Real Madrid je pobedio Barselonu 2:1 u "El klasiku", ali Katalonci nikako da se pomnire sa odlukom sudije Hil Manzana i njegove ekipe iz VAR sobe da faul Mendija nad Brajtvajtom u 83. minutu ne okarakterišu kao penal.

Trener katalonskog tima Ronald Kuman bio je nezadovoljan suđenjem Hil Manzana jer se po njemu jasno videlo da je Mendi levom rukom povukao Brajvatjta i izbacio ga iz balansa.

- Situacija oko penala je za mene vrlo jasna. Svako je video. Ne razumem linijskog sudiju koji je bio udaljen deset metara od mesta dešavanja. Način na koji je Martin pao, to je morao da bude faul. Sudija možda nije video situaciju, ali VAR imamo upravo zbog takvih situacija. Ne želim da kažem ništa više. Moramo da prihvatimo to i budemo mirni. Najbolje je da ništa više ne kažem o sudijama. Rekao sam sve što sam imao. Uvek branim svoj tim i klub, i ne želim više da govorim o pomenutoj situaciji - rekao je Kuman, a dodao primedbu i na malu nadoknadu vremena.

Nekada najbolji španski arbitar Ituralde Gonzales smatra da je Barsa oštećena.

- Penal, penal je. Izbacio ga je iz ravnoteže u trku. Povukao ga je za ruku da ne bi odneo loptu i izbacio ga je iz balansa. Glup je penal, ali je penal. Da su trčali jedan pored drugog i da se ovo desilo, onda ne bi bilo za jedanaesterac, ali u ovakvoj situaciji jeste - tvrdi Ituralde Gonzales za "AS".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati