Fudbal

Direktno.rs

22. 02. 2021. 13:48 18

Ko je bakljaš iz Niša privilegovan da gleda Zvezdu?

Uprkos odluci Kriznog štaba da zabrani prisustvo publike na prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i Milana, određenim privilegovanim ljudima, bliskim vlastima, omogućeno je prisustvo meču. I dok je armija Zvezdinih navijača ostala razočarana kod kuće, javnost se pita, ko je Bojan Marinković Bojzi, koji je uz već poznatog Vladimira Đukanovića, pratio meč na Marakani.

- Nemoj slučajno da ti je više palo na pamet da napišeš nešto o Andrejeviću (Dejanu, direktoru niškog Vodovoda), inače ćeš da imaš posla sa mnom. Skrati jezik da posle ne bi bilo kasno - uputio je Marinković pretnju novinaru i uredniku “Južnih vesti” Predragu Blagojeviću, u martu 2014. godine.

Krajem januara 2016. Marinković se nagodio s Tužilaštvom i priznao krivicu, nakon čega je pravosnažno osuđen na godinu dana uslovne zatvorske kazne.
Marinković se sve vreme pozivao na svoje političke veze u Srpskoj naprednoj stranci, navodeći da mu je brat Igor Mirović, potpredsednik te stranke i tadašnji ministar za lokalnu samoupravu, prenosili su mediji.
Tadašnji gradonačelnik Niša i šef izbornog štaba SNS-a, Zoran Perišić, od Marinkovića se svojevremeno ograđivao, tvrdeći da su pretnje "istup pojedinca" i najavljivao disciplinski postupak protiv njega. Međutim, pred lokalne izbore 2016. ga je predstavio kao kandidata te partije za odbornika u Skupštini Grada na visokom 17. na mestu na listi SNS-a "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje",

- Kažnjen sam za svoju nepromišljenost i ishitrenost. U Skupštini ću se zalagati za dobrobit svih građana Niša i marljivim radom pokazaću da je to što sam učinio bila samo jedna emotivna reakcija - izjavio je Marinković za medije.
Prema pričanju Nišlija, Marinković je sve do 2013. godine, bio neradnik i u besparici, a preko noći je postao biznismen milioner, zapošljava, zida zgrade, živi raskalašno, te vedri i oblači ovim gradom, upravo zahvaljujući rođačkim i partijskim vezama.
Prema pisanju medija, Marinković je 2019. postao predsednik niškog FK Sinđelić, a od 2014. do 2016. godine bio je potpredsednik niškog Radničkog.
Takođe, Bojan Marinković je učestvovao u organizovnju prošlogodišnjih bakljada u Nišu, koje su doživele krah. Bakljade sa balkona zgrada i terasa, počele su kao reakcija na lupanje u šerpe nezadovoljnih građana koje je uzimalo sve više maha.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati