Fudbal

S. I.

17. 02. 2021. 10:44 0

NISU GA KUPILI 2017. Mbape demolirao Barsu, ispisao istoriju

Pari sen Žermen je kao gost deklasirao Barselonu 4:1 i napravio veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Lige šampiona, a Kilijan Mbape je postao drugi igrač u istoriji koji je tri puta zatresao mrežu Katalonaca na "Kamp Nou" u Ligi šampiona.

Igrao je Mbape sa maestralno protiv Katalonaca, pogađao je mrežu Ter Štegena i samo otvorio ljutu ranu kod navijača Barselone koji nikako da prežale što ga klub nije kupio 2017. godine već je umesto njega iskeširao preko 100 miliona evra za Usmana Dembelea. Naime, Žunior Mingelja, španski menadžer je na radiju "Marka" podsetio da je Barselona imala gotov transfer Francuza iz Monaka za 130 miliona evra i 25 odsto od dalje prodaje, sa platom Mbapea od 10 do 16 miliona evra. Procenili su da je Dembele bolja opcija i - pogrešili.

Francuz je prvi igrač u istoriji Lige šampiona koji je u nokaut fazi postigao he-trik protiv Barselone na "Kamp nou". Uz to je prvi igrač u 21. veku koji je postigao u Ligi šampiona het-trik na "Kamp Nou", a drugi u istoriji. Pre njega tri puta golove na "Kamp Nou" proslavljao je Andrij Ševčenko, napadač Dinama iz Kijeva u pobedi nad Barsom od 4:0 u Kataloniji 1997. godine. Te iste godine i Faustio Asprilja je u dresu Njukasla tri puta savladao golmana Barselone u grupnoj fazi 3:0. Mbape je i prv

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati