Fudbal

S. I.

26. 01. 2021. 10:24 0

PRIZNANJE KOKEZI "Istorijski remi protiv Srbije"

Srbija je učinila veliki plezir Dominikanskoj republici, selekcija sastavljena od igrača iz Superlige Srbije odigrala je 0:0 u Santo Domingu i omogućila ovoj maloj karipskoj državi da ostvari najbolji rezultat u svojoj istoriji.

Naslov na sajtu FF Dominikanske republike "Istorijski remi protiv Srbije" najbolje oslikava koliko je ovih 0:0 značajno za ovu zemlju. Fakti sve govore: Srbija je prva država iz Evrope sa kojom je Dominikanska republika odigrala meč, ali i najjača selekcija po rejtingu na FIFA rang listi sa kojom se odmerila u istoriji. Tih 0:0 u zvaničnom FIFA meču je sigurno i najvrednije ostvarenje selekcije koja je u istoriji, ako su podaci tačni, na 138 utakmica zabeležila 48 pobeda, 21 remi i 71 poraz. Santa Domingo je do gostovanja Srbije mogao samo da sanja da će neka selekcija iz Evrope doći na stadion "Feliks Sančez".

Istorijski meč je istorijski i propraćen. Predsednik Saveza Rubena Garsije je pre početka susreta razmenio je sa kolegom Slavišom Kokezom priznanja i dresove. Posle 0:0 sigurno je bio i ponosan. Igra 159. selekcije na FIFA rang listi i fudbalera Superlige Srbije bila je drugom planu kad smo mi u pitanju. Vrućina, loš teren, amaterski prenos mnoge su brzo odvratili od gledanja ovog hepeninga. Na kraju ništa nisu ni propustili jer je višen jedan veliki promašeni zicer domaćina, poništen gol Vukadinovića zbog ofsajda i simpatični, vrlo dobri golman Dijaz. I mnogo grešaka, duela...

Besmisao turneje i vođenja 40 ljudi preko pola sveta u vreme pandemije koronavirusa, posle meča sa Dominikanskom republikom dobio je bar mali smisao jer ćeSlaviša Kokeza u istoriji fudbala Dominikanske republike dobiti svoje izuzetno mesto. Čelnik našeg Saveza odavno zimi letuje u Dominikanskoj republici gde ima i imanje, a sada će sigurno postati i veoma cenjena ličnost u ovoj zemlji. Za domaćine, nije mala stvar što je Srbija prva evropska selekcija koja je gostovala u ovom turističkom raju gde je bejzbol sport broj jedan.

Srbija u petak ujutru u 1.00 čas igra drugi prijateljski meč, ovog puta protiv malo jače Paname.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati