Fudbal

[ Izvor: Sport klub/Branko Spasojević ]

06. 04. 2024. 09:06 9

Vraćaju se crni, Kokezini, dani

Nema pauze na superligaškim terenima, vidno ojačano takmičenje ulazi u završnu fazu, skoro indigom preslikanu nekim ranijim i ne tako davnim godinama. Marširaju prokazani i greškama obeleženi režiseri.

Dobro poznati, čak i široj javnosti omiljeni likovi.

- Kaznene ekspedicije opet haraju Srbijom, kad Metalcu delegiraju Pipera, Nikolića, Simovića, onda je sve jasno. Ne piše nam se dobro… - novembra 2016. godine otvorio je svojevremeno Pandorinu kutiju Dragoljub Vukadinović, tada i danas prvi čovek Metalca.

Bila je to tek akcija u povoju velikog zločina Slaviše Kokeze nad srpskim klupskim fudbalom. Nizali su se kasniji radovi sudija od poverenja tadašnjeg predsednika FSS i sudijskog mu komesara Milana Karadžića. Demonstracija sile, uz opšti amin klubova i široku podršku zaćutalih državnih organa, piše Sport klub.

Nepunih osam godina kasnije sve miriše na Vukadinovićevu najavu kasnijeg besprizornog masakra nad fudbalom u Srbiji. Borba protiv najpopularnijeg domaćeg sporta razvila se u ondašnje vreme na nekoliko frontova.

Ovih dana ponovo se naživo razvija korozija na ćelijama zdravog fudbalskog tkiva. Predsedniku Sudijske komisije Dejanu Santraču nisu sporne zvanično notirane greške i slabe ocene pojedinih sudija. Nije to smetnja za učestale angažmane i to na utakmice specifičnog značaja za regularnost i ravnopravnost superligaške trke.

Tako će Danilo Nikolić ove subote put Pančeva na mnogo bitnu utakmicu Železničara i Vojvodine, iako je sedam dana ranije, prema izveštajima kontrolora, grubo oštetio Javor u duelu sa Crvenom zvezdom. Greške s kraja prvog poluvremena ivanjičkog meča skrojile su i neobično nisku ocenu tek promovisanom internacionalcu. Nedovoljno ubedljivu i za odmor duži od jedne utakmice…

A, dobro su maljem zatresle domaće takmičenje!

Primer Danila Nikolića jeste i vrh ledenog brega. Dobro upućeni čitači ovdašnjih prilika tvrde da je poraz Partizana dobro relaksirao i ambijent unutar sudijske. Priliku polako, što bi valjda bilo i logično, dobijaju akteri mimo užeg kruga izabranih.

U ovom kolu, posle duže pauze, ponovo će na teren internacionalci Srđan Jovanović i Nenad Minaković, zajedno sa njima i uznapredovali povratnik Milan Stefanović. Zvezdi će u Surdulici suditi Stanko Ostraćanin, duel Partizana i Novog Pazara poveren je Lazaru Lukiću…

Kokezino i današnje vreme bitno se razlikuju - nekada kuća na temeljima apsolutne vlasti, FSS je danas razapet u opštoj borbi zaraćenih grupa. I sve liči narodnoj:

"Ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zverka pokaže trag".

Ko će u ovom trenutku svirati kraj, najmanje je važno. Istorija se, barem u srpskom fudbalu, brzo ponavlja. Samo se igrači, ključni i sporedni, menjaju…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati