Fudbal

Milan Zarić

10. 08. 2020. 23:41 0

Junajted sa penala do polufinala Lige Evrope

Fudbaleri Mančester junajteda drugi su polufinalisti Lige Evrope, pošto su tek posle produžetaka savladali Kopenhagen sa 1:0. Jedini gol postigao je Bruno Fernandeš u 94. minutu. "Crveni đavoli" će se za finale drugog po rangu evropskog takmičenja boriti sa pobednikom meča Vulverhempton - Sevilja.

Junajted jeste prošao među četiri najbolje ekipe u Ligi Evrope, ali da je to uradio lako - nije. Danski šampion je bio više nego tvrd orah za klub iz Mančestera, za koji je od 70. minuta igrao Nemanja Matić, pa su Englezi morali da igraju 120 minuta kako bi izbacili Kopenhagen.

Kada je reč o samom toku meča, Junajted je bio taj koji je stvarao šanse u prvom poluvremenu, u finišu ovog dela igre je čak uspeo i da zatrese protivničku mrežu, međutim Mejson Grinvud je za korak bio iza poslednje linije Kopenhagena, pa je tako i najbolja šansa za gol u prvom poluvremenu propuštena. A imao je Grinvud još jednu dobru situaciju, međutim u 33. minutu je njegov udarac izblokiran.

U nastavku se mreža Kopenhagena još jednom tresla, no epilog je bio isti - VAR je poništio gol. Ovoga puta, Rašford je uspeo da nađe put do protivničke mreže, ali je i on bio u ofsajdu, tako da je njegova radost bila preuranjena.

Nakon toga je i Kopenhagen pripretio, jer su Vind, a posebno Ovijedo imali dobre šanse, međutim Romero je bio na visini zadatka. Baš kao i Jonson, koji je skinuo "torpedo" Bruna Fernandeša sa distance. Do kraja drugog poluvremena nije bilo promene rezultata, iako je Marsijal mogao da se upiše u strelce, pa je pobednika moralo da odluči dodatnih 30 minuta.

A u taj deo meča je Junajted odlično ušao, jer je već u 95. minutu Bjeland preoštro startovao nad Marsijalom, te za sudiju Klemona Turpana nije bilo dileme, pa je dosudio penal. Odgovornost je preuzeo Bruno Fernandeš, koji je bio siguran i doneo je, ispostavilo se kasnije, pobedu "crvenim đavolima" protiv Danaca.

Do kraja je Mančester junajted imao šansu da još ubedljivije slavi, jer su se u dobrim situacijama nalazili Fernandeš, Mata i Lindelof, međutim rival je odoleo da ne izgubi još ubedljivije. Na kraju je tim sa Old Traforda slavio sa 1:0, plasirao se u polufinale i za prolaz dalje će se boriti, kao što je već bilo reči, sa pobednikom meča Vulverhempton - Sevilja (sutra, 21 sat).

LIGA EVROPE

Četvrtfinale
10. avgust
1 Keln: Mančester j. - Kopenhagen 1:0 posle produžetka (0:0)
2 Dizeldorf: Inter - Bajer L. 2:1 (2:1)
11. avgust
3 Gelzenkirhen: Šahtjor - Bazel
4 Duizburg: Vulverhempton - Sevilja

Polufinale
16. avgust
Keln: Pobednik 4 - Mančester junajted
17. avgust
Dizeldorf: Inter - Pobednik 3

Finale
21. avgust, Keln

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati