Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

21. 04. 2024. 19:36 0

Junajted jedva izbacio drugoligaša iz FA kupa

Mančester Junajted se plasirao u finale FA kupa, nakon što je posle penala izbacio Koventri. U regularnom delju utakmice bilo je 3:3.

Čudesna utakmica na "Vembliju", neverovatan povratak drugoligaša koji je gubio sa tri gola razlike posle sat vremena igre. Ipak, videli smo slavlje Junajteda, ali onako sa gorčinom, jer jedna lopta ih je delila do bruke kakva se ne pamti za njihove uslove.

Sve je išlo savršeno po "crvene đavole" . Prvo je Markus Rašford propustio veliku priliku, da bi ubrzo nakon toga Skot Mektominej odlično iz drugog plana pratio akciju na desnoj strani i centaršut Dijoga Daloa za vođstvo.

Nije prošlo mnogo vremena pre nego što je Hari Megvajer bio najviši u skoku opsle kornera i pred pauzu je bilo 0:2. Forma Bruna Fernandeša je jedina konstanta u Junajtedu u poslednje vreme i posle asistencije za drugi gol, sada je sam postigao treći posle gužve pred golom Kolinsa.

Koventri nije mnogo toga pokazao do tada, bili su praktično na kolenima, a onda im je Junajted dopustio da se vrate i to potpuno. Od 71. do 79. minuta Sims i O'Hare postižu po pogodak za Kovenri i unose dramu u meč.

Duga nadoknada donela je bajkovitu završnicu regularnog dela jer je Koventri iznudio penal kada je lopta u ruku pogodila Arona van Bisaku, a Rajt je šokirao i sera Džima Retklifa i Avrama Glejzera. Rezultat 3:3, išlo se u produžetke.

Čekali smo pola sata za novo ogromno uzbuđenje kada je Rajtova asistencija za Torpa izazvalaerupciju za nebeskoplavi deo Vemblija. Gol za 4:3, ali on je bio poništen zbog milimetarskog ofsajda Rajta. Na startu penal serije, obrukao se Kazemiro jer je pokušao panenku koju mu je Kolins pročitao. Posle niza pogođenih penala, O'Hare je propustio priliku da Koventri ide ka finalu pošto mu je Andre Onana pročitao šut. Pošto je Bruno pogodio naredni, Koventri je svoj sledeći promašio, a to je učinio kapiten Šif kada je poslao loptu preko prečke. Rasmus Hojlund je ipak sprečio čudo nad čudima ili bruku nad brukama, kako ko iz koje perspektive posmatra.

U finalu, Junajted će po drugi put uzastopno igrati protiv Mančester sitija 25. maja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati