Fudbal

Milan Zarić

11. 12. 2019. 23:35 0

Bajern pobedio i Totenhem, Jović "bez municije" u Brižu

Okončano je poslednje kolo u grupnoj fazi Lige šampiona, pa su poznati svi klubovi koji su izborili plasman u osminu finala elitnog takmičenja. Pre ove runde se znalo da će u nokaut fazu PSŽ, Real Madrid, Bajern, Totenhem, Mančester siti i Juventus, a večeras su im se pridružili Atalanta i madridski Atletiko.

Real je u prošlom kolu remijem sa Pari Sen Žermenom overio mesto među 16 najboljih ekipa u Evropi, što je omogućilo treneru "kraljevića" Zinedinu Zidanu da kombinuje i da šansu da fudbalerima koji u prethodnom periodu nisu mnogo igrali. Od starta je igrao i Luka Jović, koji je prvi put bio starter u Ligi šampiona, no ukazanu šansu nije iskoristio.

Ostao je naš fudbaler "bez municije" u trijumfu protiv Klub Briža (3:1), te nije uspeo da se upiše u strelce za 77 minuta, koliko je proveo na terenu. Dok je Jović bio na terenu, Madriđani su dali Belgijancima dva gola, a strelci su bili Rodrigo i Vinisijus Žunior, dok je posle izlaska mladog napadača iz igre pogodak postigao i Luka Modrić.

Klub Briž je na svom terenu uspeo da ublaži poraz, a to je uradio Vaneken sredinom prvog poluvremena. Real je otišao sa drugog mesta u osminu finala, dok je kao prvi dalje prošao Pari Sen Žermen, koji je u poslednjem kolu deklasirao Galatasaraj - 5:0. Siguran trijumf "svecima" doneli su Ikardi, Sarabija, Nejmar, Kavani i Mbape.

Fudbaleri Bajerna su još u prošlom kolu pobedom nad Crvenom zvezdom overili prvo mesto pred osminu finala, ali to nije značilo da će se u poslednjem kolu opustiti. Nije se to desilo, što su na svojoj koži osetili igrači Totenhema, koji su poraženi na "Alijanc areni" sa 3:1.

Poveli su Bavarci u 14. minutu golom Komana, ali se ni "pevci" nisu predavali, već su samo šest minuta kasnije golom Sesenjona poravnali. Međutim, nije slavlje izabranika Žozea Murinja dugo trajalo, budući da je prednost domaćima do kraja poluvremena vratio Tomas Miler, da bi tačku na meč stavio Kutinjo u 64. minutu.

U grupi D je pre poslednjeg kola bilo jasno da će Juventus dalje, međutim "stara dama" nije želela da popusti u poslednjem kolu, pa je u gostima slavila protiv Leverkuzena - 2:0. Trijumf italijanskom šampionu su doneli Ronaldo i Iguain.

Juventusu se u nokaut fazi priključio i Atletiko, koji je savladao Lokomotivu sa 2:0.

LIGA ŠAMPIONA, 6. KOLO

GRUPA A

Klub Briž - Real Madrid 1:3 (0:0)

Pari Sen Žermen - Galatasaraj 5:0 (2:0)

GRUPA B

Olimpijakos - Crvena zvezda 1:0 (0:0)

Bajern - Totenhem 3:1 (2:1)

GRUPA C

Dinamo Zagreb - Mančester siti 1:4 (1:1)

Šahtjor - Atalanta 0:3 (0:0)

GRUPA D

Atletiko - Lokomotiva 2:0 (1:0)

Leverkuzen - Juventus 0:2 (0:0)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati