Fudbal

Direktno.rs

18. 11. 2019. 12:53 0

VREĐANJE SRBA U PRIŠTINI Engleski novinar traži kaznu za svoje sunarodnike

Tokom utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. između selekcije Kosova i reprezentacije Engleske, zabeleženo je više puta kako gostujući i domaći navijači zajedno pevaju i pogrdno skandiraju na račun Srba i Srbije.

Sem Strit, engleski novinar koji na društvneim mrežama ne skriva da voli "Votford, Brazil, Srbiju i Argentinu", objavio je jedan takav snimak na kome se vide Englezi kako pevaju "Srbija je izudarana/razbijena gde god da se pojavi". Na drugim snimcima, uvodne reči su "Srbi su kopilad", ali onaj prvopomenuti pomenuti Strit je prokomentarisao na sledeći način:

- Snimljeni su. I to na stadionu. Pretpostavljam da će UEFA naterati Engleze da prvi meč EURO2020 na Vembliju odigraju iza zatvorenih vrata, ili se rasizmom naziva samo ono što urade navijači u istočnoj Evropi - zapitao se.

On je tome dodao i sledeće:

- U četvrtak je golman Kosova Arijanet Murić optužio navijače Češke da su ga rasno ugrožavali, ali bez dokaza. Čak je i rekao: "Rasistički su me prozivali, ali ne znam šta su govorili". Danas imamo video-dokaz - istakao je Strit.

Podsetimo, engleski navijači su srdačno dočekani u Prištini, a meč na stadionu "Fadilj Vokri" završen je rezultatom 4:0 u korist Engleske.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati