Politika

[ Izvor: Mediji ]

28. 08. 2024. 17:06 0

Milan Đurić izabran za gradonačelnika Novog Sada

Milan Đurić ponovo je izabran danas za gradonačelnika Novog Sada, pošto je dobio 46 glasova od 75 prisutnih odbornika u Skupštini grada. Nevavažećih listića bilo je 27.

Istovremeno i objedinjeno glasalo se i za Gradsko veće i zamenika gradonačelnika, te će funkciju zamenika u budućnosti obavljati Đurađ Jakšić.

Dejan Šijak izabran je za člana Gradskog veća za komunalne poslove, doktorka Aleksandra Ilić za člana Gradskog veća za zdravstvo, Petar Đurđev za člana Gradskog veća zaduženog za obrazovanje, Sonja Radaković zadužena je za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci.

Vanja Petković, predsednica udruženja "Čepom do osmeha", nova je članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne odnose, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost.

Dejan Mandić član je Gradskog veća zaduženog za finansije, Tijana Delić Gradskog veća zaduženog za kulturu, a Tatjana Medved za sport i omladinu.

Samo tri gradska veća zadržala su svoje većnike: Milovan Amidžić - uprava i propisi, Aleksandar Bulajić - saobraćaj i Milan Radojević - privreda.

U nastavku dana slede i predlozi Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja, a izbor gradonačelnika trajao je od 10 časova i 30 minuta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati