Politika

Direktno.rs [ Izvor: Nova.rs ]

10. 08. 2024. 07:42 9

"Narod je ustao protiv uzurpatora, ova borba je veća od svih nas"

- Ako Aleksandar Vučić planira da koristi EU kao alibi za kopanje litijuma, otvara se pitanje kakav je to uopšte predsednik jedne zemlje kad druge države mogu da ga nateraju da uništi sopstveni narod, i to još i otvoreno priznaje, rekao je u intervjuu za list "Nova" predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i šef poslaničke grupe NPS Miroslav Aleksić.

"Kako bi uopšte EU i mogla da natera jednu suverenu državu koja nije, pritom, ni članica na nešto što bi faktički ugrozilo opstanak našeg naroda na ovim prostorima? Voleo bih da predsednik, koji je postao pravi genije za manipulisanje informacijama i zaluđivanje građana Srbije, odgovori na to pitanje, jer niko od nas ne bi voleo da uništavanjem naše zemlje plaća cenu autokratije", kazao je Aleksić.

Aleksić podseća da je ne tako davno dok je bio predsednik opštine Trstenik republička vlast namerila 2012. godine da otvori rudnik nikla u tom kraju, i tada je Aleksandar Vučić, kao prvi potpredsednik Vlade, rekao da se nikl mora kopati i dodaje da su se njegovi sugrađani i on kao predsednik opštine uspešno tome suprotstavili i tako sačuvali Trstenik i okolinu od uništenja.

"Ja razumem interese stranih zemalja i kompanija, ali nikad neću prihvatiti da radim nešto što je loše za Srbiju i njen narod da bi neki drugi imali korist od toga. Sve je veća energija i nezadovoljstvo građana zbog vlasti koja uništava našu zemlju, otežava nam živote, razara institucije i ogrezla u korupciju i kriminal gura nas u dužničko ropstvo, a na sve to planiraju i završni udarac na Srbiju u vidu pravljenja rudarske kolonije od naše zemlje. Nijedan čovek koji želi dobro svojoj zemlji i da se Srbija razvija kao druge uspešne zemlje širom sveta kroz nove tehnologije, nova znanja i proizvodnju hrane, ne sme da ćuti", rekao je on.

Prema njegovim rečima, i prošlogodišnji protesti, a i ovi poslednji, pokazali su da većina građana ne podržava ovu vlast i da su uzurpatori narodne volje, i ta energija će morati da dovede do promena ubrzo, kao i da je jasno da je ovo narodni protest i bunt do kog je došlo spontano, ali i prirodno, jer su ljudi prosto nezadovoljni i zabrinuti zbog onoga što se dešava u našoj zemlji.

"NPS ne organizuje proteste, ali dolazimo i podržavamo svaki protest koji za cilj ima da sačuva našu zemlju od pretvaranja u rudarsku koloniju. Uvek ćemo biti tu da pružimo pomoć i podršku kakva god bude potrebna ovim ljudima koji se bore da sačuvaju svoje kuće i zemlju koju su nasledili. Ipak, lično mislim da ovo nije borba nijednog pojedinca, stranke ili organizacije, već je krupnije od svih nas i zato ako mislimo ovu bitku da dobijemo, moraćemo da se borimo svi zajedno. Samo ujedinjena Srbija može biti uspešna i jaka Srbija", zaključio je Aleksić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati